Íme az igazság a photoshoppolt sztárképek mögött

Mint tudjuk, photoshoppal nagyon sokat lehet javítani egy kép minőségén, illetve a képen szereplő kinézetén. Azonban manapság ez már csak a média hazugságainak egyik eszköze.

A média sajnos olyan irreális képet teremt számunkra a tökéletességről, ami a legtöbb ember (ön)értékelését véglegesen eltorzítja, és ennek az egyik legnépszerűbb eszköze a photoshop…

Akiket a magazinokban látunk, egyáltalán nem úgy néznek ki élőben… Eleve egy teljes átalakító csapat, sminkes, fodrász, stylist dolgozik rajtuk a kép készítése előtt. Aztán csinálnak róluk több száz, több ezer képet, amiből kiválasztanak néhányat.

Ezt a néhányat addig photoshoppolják, amíg a sztárok úgy nem néznek ki, mint az űrlények, vagyis mint akiknek semmi hibájuk sincsen. És ez hatalmas hazugság! Éppen ez az, amiért a legtöbb fiatalból hiányzik az önbecsülés, és ez indította el a lavinát a mai társadalom “romlásával” kapcsolatban.

Hiszen ha valaki azt látja, hogy ez az elfogadott, ez a szép, azt fogja gondolni, hogy csak tökéletes külsővel érvényesülhet. De mivel senki külseje sem tökéletes, így tudat alatt kiírt magából minden önbizalmat, önbecsülést. Ezt pedig híven tükrözik majd a tettei is, amiket szerintünk nem kell megmagyaráznunk, mindenki látott már mai tinédzsert.

Ahogy az emberek elkezdik alul értékelni saját magukat, úgy romlik majd a belső szépségük. És ahogy romlik a belső szépségük, egyre inkább ezt közvetítik kifelé is. Ez egy ördögi kör, amit minél hamarabb meg kell szakítani! Nem véletlenül mondogatják azok, akik már ráébredtek erre, hogy szeresd saját magadat, hiszen csak akkor fognak majd mások is szeretni.

betöltés...