Ha fáj a térded (vagy ismersz olyant, akinek fáj), mindenképpen próbáld ki ezt a módszert!

A térdproblémák nem csak a fájdalom miatt nagyon borzalmasak, hanem azért is, mert akadályoznak a hétköznapjainkban. Ilyenkor leginkább az ágyban maradnánk, és nem csinálnánk semmit, pedig a fájó testrésznek fél gyógyulás a mozgás. Tornáztassuk a megfelelő módon a gyógyulás érdekében!

Egy bizonyos életkor után az emberek nagyrésze küzd térdfájdalommal, mely kialakulhat a nem megfelelő életforma, és a mozgáshiány következtében is. Az alábbi gyakorlat nagyon egyszerű, nem túl megterhelő, így szinte bármilyen életkorban elvégezhető.

Csupán egy törölközőre lesz szükségünk hozzá. Tekerjük fel a törölközőt, majd hajtsuk ketté, tegyük a térdünk alá, és üljünk le egy kanapéra, vagy egy székre. Tegyük a lábfejünk a kanapé sarkára, és helyezzük a térdhajlatunkba az összehajtogatott törölközőt.

Másodpercenként szorítsuk össze a törölközőt, feszítsük jól meg a lábizmainkat. Ezzel párhuzamosan az ökleinket is szorítsuk össze. A gyakorlatot behajtott könyökkel végezzük.

Csináljuk ezt a gyakorlatot 5-8 percen keresztül, naponta többször ismételjük meg. Rendszeres gyakorlás által izmaink visszanyerik a rugalmasságukat, edzettebbek, és energikusabbak leszünk. Ajánljuk ezt az egyszerű gyakorlatot térdfájós, berozsdásodott ismerőseinknek is.

betöltés...