Emlékszel még az Amerika Pite vad zenetáboros kis vörösére? Így néz ki ma:

Már a Buffy, a vámpírok rémében is felfigyeltünk rá, de legédesebb az Így jártam anyátokkal című sorozatban volt. Lehet, hogy Robin Scherbatsky első pillantásra szemrevalóbb éjjel, egy pultnál ácsorogva, miniben, de mi mégis Lily Aldrint vinnénk egy lakatlan szigetre, ha csak a kultkomédia két nője közül lehet választani.

Alyson Hannigan 45 filmben és sorozatban játszott eddig, talán az újabb generációkból legtöbben az Így jártam anyátokkal Lilyjeként emlékezhetnek rá. Ellenpólusa a sorozatban a Cobie Smulders által megformált Robin volt, akiből azonban hiányzott Lily bujasága, puhasága, kedvessége, így előbbit inkább egyszeri dominaként, őrült kalandként tudjuk elképzelni, Alysont viszont biztos sok férfi választaná hosszabb távra – már ha hagyná.

41 éves, Washingtonban született egy ingatlankereskedő és egy kamionsofőr gyermekeként. Ír és zsidó gyökerekkel bír. Kétéves volt, amikor a szülők elváltak, ő többet volt anyjával Atlantában. Mint sok más színész, ő is reklámokkal kezdte igen fiatalon, Hollywoodban.

Élete első nagy lehetőségét tizenhárom évesen kapta, amikor az alkotók ráosztották Dan Aykroyd lányának szerepét a Marslakó a mostohám (My Stepmother is an Alien) című nagy sikerű filmben. Újabb alkotások jöttek később: Az idegen, akivel élek, Egy hulla a szobatársam, Amerikai pite 1-2-3, Pasik és csajok, Veronica Mars, többek között.

A színésznő 2003-ban ment férjhez, párja a Buffy-ban is látott Alexis Denisof. Santa Monicában élnek, két lányuk van: Satyana Marie Denisof 2009-ben, Keeva Jane Denisof 2010-ben született.

 

betöltés...