Több mint 500 kilós vaddisznót zsákmányolt az orosz vadász

Péntek 13-a az oroszországi Cseljabinszkban élő Peter Maximov vadásznak nem volt szerencsétlen nap. A 36 éves férfi ugyanis egy 500 kilós vaddisznót zsákmányolt az Urál-hegység erdeiben. Maximov az Andreev Hunting Farm társalapítója, és szokásához híven ezen a napon is a közeli Shokurov falu melletti területre ment. Miután kitette a csalit, várt. Azt nem tudni, mivel vonzotta oda a termetes állatot, de miután magához tért a döbbenettől a vaddisznó méreteit látva, leadott egy lövést. A golyó el is találta, de csak megsebezte az állatot, amely így visszafutott az erdőbe. A vadász egyedül nem is mert utánamenni, ezért egy helyi vadőrt hívott segítségül. A két férfi hosszas keresgélés után egy vércsepp alapján találta meg a leendő zsákmányt, ám még a második jól irányzott lövés után is maradt ereje a méretes jószágnak. Végül a harmadik golyó terítette le.

Vadásztársaival később megállapították a pontos adatokat: a vaddisznó 535 kilogramm és a marmagassága 1,7 méter volt. A zsákmánnyal készült fotót Maximov persze feltöltötte az Imperial Hunting oldalra, ahol a fórumozók többnyire gratuláltak. De voltak azért negatív visszajelzések is, például mert akkor lőtt újra, amikor az állat már feküdt és nem volt esélye harcolni az életéért, a vadászat ellenzői pedig felrótták, hogy „az értelmetlen öldöklés csak azért volt, hogy az egóját kielégítse, kicsinyes és agresszív emberek szórakozása, akik a vérben lelik örömüket”.

Kelet-Európában egyébként 270 kiló körüli, 118 centi marmagasságú hímek előfordulnak, sőt orosz területen 300-350 kilós, 125 centi marmagasságú példányok is vannak, de ilyen méretek ritkák manapság, főleg mert a sok vadászat megakadályozza a teljes méret elérését.

betöltés...