Az esküvői fotóst most hősként ünneplik mert megakadályozta a házasságot – a menyasszony még gyerek volt

Ezt az esküvőfényképészt Törökországban mindenki ünnepli mert megakadályozott egy házasságot melyben a menyasszony még csak 15 éves volt.

Július első hetében lett volna megtartva az esküvő melynek során a 15 éves lányt akarták férjehez adni, de mindez meghiúsult mert a fotós közbelépett és megakadályozta a frigyet.

A fotóst Onur Albayrakot kérték fel arra, hogy készítsen néhány szép képet az esküvő alatt de a férfi már az első percben látta, hogy valami nincs rendben.

A fotózás alatt a férfi észrevette, hogy a lány nagyon félt és megtudta,hogy még csak 15 éves volt, írta a Reuters.

Onur ekkor tudta meg a lánnyal kapcsolatos igazságot..

Onur egy Facebook bejegyzésben írt az esetről és itt azt is megemllítette, hogy néhány héttel az esküvő előtt találkozott a vőlegénnyel is de akkor a menyasszony nélkül látta a férfit.

”Láttam az esküvőn a kislányt, akkor láttam őt először és még gyerek volt, remegett a félelemtől,” írta a férfi az oldalán.

Onur megtagadta a képek készítését és meg akarta akadályozni az esküvőt, de a vőlegény megtámadta őt.

A verekedés azzal végződött, hogy a fotós eltörte a vőlegény orrát.

”Azt kivánom bárcsak ne történt volna ez meg, de sajnos megtörtént. Ha valaki megkérdené tőlem, hogy következő alkalommal is megtenném-e ezt akkor azt mondom, hogy igen. Itt szörnyű dolog történt, és egy fotósnak kötelessége hogy valamit tegyen, írta a férfi a bejegyzésésben.

Gyakori probléma ez Törökországban

A bejegyzés nagy nemzektözi visszhangot váltott ki aztén végleg törölték a közösségi média oldalairól.

Törökországban csak 18 év feletti fiú és lány házasodhat, ha egy férfi ennél fiatalabb menyasszot vesz el feleségül börtönbüntetés vár rá. Ennek ellenére az Törökországban fordul elő legtöbbször, hogy a férj kiskorú feleséget választ, írta az  UNICEF.

Ha az egész világot nézzük, akkor évenete 12 millió azoknak a lányoknak a száma,akiket 18 éves koruk alatt házasítanak ki a szülei, írt a Reuters.

Yasmeen Hassan,  az Equality Now nevű, a nők jogaiért harcoló egyesület vezetője azt mondta, hogy a fotós tette igazán hősies cselekedet volt.

”Hősként kell őt megünnepelnünk”

 – Az emberek sokszor a környezetükre vannak tekintettel ezért nem csinálnak nagy ügyet egy ilyen esetből. Ezért is örülük, hogy a férfi közbelépett. Hősként kell megünnepelnünk őt, még sokkal több ilyen emberre van szükségünk, mondta a hölgy a Reuters hírügynökségnek.

 – Remélem a hatóségok is felfigyelnek erre az esetre és elítélik a vőlegényt, tette hozzá.

Milyen igazuk van – Onur Albayrak valóban egy hős hiszen egy percig sem habozott és megmentette a fiatal lányt.

Kérjük oszd meg ezt a történetet hogy megünnepelhessük Onur hőstettét és hogy felhívhassuk arra a figyelmet, hogy a kiskorú lányok kiházasításának MOST kell véget vetni.

betöltés...