Rizst tesz a falapokra, amit a háztetőre sorakoztatott fel. Pár perc és csodás dolog történik!

Az indiai Chennai-ban ezt a férfit csak a madarak emberének ismerik, hiszen 10 éve is elmúlt már annak, hogy naponta kétszer ad enni a településen élő több száz papagájnak. És ettől az sem tartja vissza, hogy a madarak eledelére a bevételének 40 százalékát elkölti.

Sekar, így hívják a Madárembert, ezelőtt 20 évvel költözött Chennai-ba, ahol egy kisebb vállalkozást is alapított, videokamerák javításával kereste a mindennapi betevőjét. A férfi mindig is szerette a madarakat, de bármilyen élőlénynek igyekezett segíteni, ha tudott, etette, gondozta az állatokat.

Kezdetben verebeket etetett, de voltak a gondozottai között csókák és mókusok is, de miután Chennai-ba költözött, arra lett figyelmes, hogy megjelentek a környéken ezek a szép, zöldszínű papagájok. Sekar elmondása szerint a 2004-es szökőár miatt telepedtek be a madarak, ma már 4 ezer is lehet belőlük. A férfi minden reggel hajnak fél 5-kor kel, hogy megfőzze és felszolgálja a szárnyasok reggelijét, amely megközelítőleg naponta 60 kg rizst jelent. Sekar még a beteg madarak gondozását is felvállalta, ezért nem a kamerajavító emberként vált híressé, hanem a legtöbben a Madáremberként emlegetik.

Ma már látványossággá nőtte ki magát a madársereg etetése.

„Boldog vagyok, hogy már 10 éve etethetem a madarakat. Igaz kissé érzem is az idő múlását, a térdeim már fájdogálnak” – mondta a férfi, így egyelőre kérdéses, hogy meddig tudja Sekar a több ezer szárnyast etetni.

betöltés...