14 jel, hogy nem ittál elég vizet

Íme néhány figyelmeztető jel, ami remélhetőleg meggyőz mindenkit abban,hogy a bő folyadékbevitelre szükség van!

1. Szájszárazság

A vízre szüksége van a nyálkahártyáknak és a toroknak, így ha bármikor úgy érezzük, hogy érdes és nagyon száraz a szánk, akkor az arra figyelmeztet, hogy nem ittunk eleget.

2. Száraz bőr

A vízhiány a bőr kiszáradásához is vezet. Ha nincs elég víz a szervezetünkben, akkor a bőr nem képes verejtékezni és megszabadulni a fölösleges zsíroktól.

3. Szomjúságérzet

Egy kutatás adatai szerint, mindig kell folyadékot innunk, még akkor is, ha nem vagyunk szomjasak. Ha a szervezet eléri azt a szintet, amikor szomjúságérzet keletkezik, akkor a kiszáradás veszélye fenyeget.

4. Száraz szemek

Vízhiány következtében kiszáradnak a könnycsatornák és ez a szem szárazságához vezet.

5. Izom gyulladás

Mint mindennek a testünkben, így az izmainknak is szüksége van arra, hogy megfelelő mennyiségű víz kerüljön nap mint nap a szervezetbe. Ha rendszeres izom fáradtság lép fel, akkor az annak a tünete, hogy vízre van szükség.

6. Ízületi fájdalom

A porcot és a porkorongokat 80 százalékban víz alkotja. Ha a szervezet dehidratálttá válik, elkezdni a saját készleteit felhasználni, ami előbb-utóbb ízületi problémákhoz vezethet.

7. Fáradtság

A fentihez hasonlóan, ha nincs elég víz a szervezetben, akkor a saját készleteit használja a testünk. A vízhiány egyik leggyakoribb tünete pedig az állandó fáradtság érzet, a szerveink és a hormonjaink ugyanis lelassulnak.

8. Betegségek

A víz azért is fontos a szervezetben, hogy segítsen kitisztítani a testünkből a baktériumokat és a vírusokat. Ha ezek nem tudnak távozni, betegségek kialakulásához vezet. A méregtelenítés egyik kulcsfontosságú szerepe ezért a víz.

9. Emésztési problémák

Ha nincs megfelelő folyadékbevitel, akkor a gyomor sav-bázis egyensúlya felborul, ami emésztési problémákhoz vezet és állandó fájdalom, kellemetlen közérzet kíséri.

10. Éhségérzet

Ha a szervezet kiszárad és nem kap elegendő vizet, az éhségérzet lép fel. Ez napról-napra halmozódik, míg azon vesszük észre magunkat, hogy a mérleg sokkal többet mutat és egyéb egészségügyi problémáink is akadtak.

11. Csökkent vizelési inger

Hisszük, vagy sem, ha napi 4-7 alkalommal látogatjuk csak meg az illemhelyiséget, akkor nem ittunk elegendő vizet. Ráadásul, minél sötétebb a vizelet, annál nagyobb szükség van a folyadékra.

12. Székrekedés

Mint már említettük, a víz hidratálja az emésztőrendszert is. Ha ez nem történik meg, akkor a vastagbél kiszárad és székrekedéshez vezet.

13. Korai öregedés

Ha a szervezetünk nem kap elegendő vizet, elkezdi a tartalékait felélni, ez a bőr kiszáradásához, ráncosodáshoz, őszüléshez, korai öregedéshez vezet.

14. Ha elolvastad

Ha a fentieket elolvastad és elértél ehhez a ponthoz, biztosan többször is megfordult a fejedben, hogy ezek után jobban figyelmet fordítasz az egészségedre. Helyesen tetted, mert az élet túl rövid ahhoz, hogy betegségben töltsük!

betöltés...