A régészek egy hatalmas fekete koporsót találtak Egyiptomban, és az internet kiborult emiatt

Versenyt találgatnak egymással, vajon mit rejthet a fantasztikus lelet.

A legújabb felfedezés egy fekete gránitból készült hatalmas szarkofág, amelyet az Alexandria közelében lévő Szidi Gaberben találtak egy új építkezéshez ásott gödörben. Az 1,8×2,6×1,6 méteres koporsó a legnagyobb, amit e városban találtak.

Ami ezt az ősi kincset még különlegesebbé teszi, hogy a Smithsonian Magazine szerint 2000 óta senki sem nyitotta fel, megkímélték a sírrablók is. A habarccsal lezárt szarkofág, amelyet öt méter mélyen találtak meg a föld alatt, vélhetően a ptolemaioszi korból (Kr.e. 305-30) származik.

Egy alabástrom mellszobrot is találtak mellette, amely vélhetően a sírban nyugvó férfit ábrázolja, de kilétére eddig nem derült fény. Csak remélni lehet, hogy felnyitóit nem sújtja „a múmia átka” – írta a BoredPanda.

Számos Twitter-kommentelő éppen erre a „veszélyre” hívta fel a figyelmet.

„Csak akkor nyissátok fel, ha azt akarjátok, hogy elszabaduljon a hét csapás. Láttam A múmiát, tudom, hogy működik”.

– írta Rachel Solis.

„Engedjétek ki az igazi múmiát. Felejtsük el egy percre Brendan Frasert” – javasolja egy másik mozirajongó, Cory R. Wasmer. Jeremy Doyle viszont egy valósabbnak tűnő félelmét osztja meg: „Hagyjátok békén. Az az érzésem, hogy olyan vírust hordoz, amellyel szemben régen az emberek immunisak voltak. De miután régóta nem találkoztak vele, ez a védettség elmúlt, és szabadon engedése zombi-apokalipszist hozna”.

Cameron Ashton Ready szerint azért nem szabad felnyitni a szarkofágot, mert ez egy sír része, egy szent helyé, függetlenül attól, hogy milyen régi. Ezért háborgatni mindenképpen hiba lenne.

Ugyanezen a véleményen van Haitham Shalaby is, Leanne Crowther viszont mindenképpen tudni akarja, mi van benne, mert hajtja a kíváncsisága. Ricky Tyson nem kertel: egy kalap alá veszi a régészeket a sírrablókkal, mert ők talált kincsek dokumentálását teszik pénzzé.

betöltés...