A kislány izomsorvadás miatt alig tud mozogni, de amit az ecsettel művel, az egész világot lenyűgözi

A tízéves nem tud járni, de még ülni sem, mégsem akadályozza ez abban, hogy csodálatos művészeti alkotásokat fessen, aminek az egész világ a csodájára jár.

Az orosz Ekaterina Borodulkina Moszkvában lakik, és alig múlt három éves, amikor a szülei rájöttek, hogy valami nincs jól a kislányukkal. Négy évbe telt, mire az orvosok megállapították nála a gyermekkori izomelhalást (Duchenne-féle izomdystrophia). Ez a súlyos izombetegség tehet arról, hogy az izmok fokozatosan lebomlanak, helyükre zsír és kötőszövet rakódik.

Ekaterina most tíz éves, járásképtelen, és segítség nélkül még a fejét sem tudja felemelni. Lélegeztetőgépre van kötve, és elektromos kerekesszékben közlekedik.

A kislány azonban nem hagyta, hogy fizikai korlátai megakadályozzák abban, hogy életét legnagyobb szenvedélyének szentelje: a művészetnek.

A tízéves Ekaterina két éves kora óta festi hihetetlen remekműveit, és szülei már korán felismerték a lány elhivatottságát és tehetségét, ezért már kicsi korában művészeti iskolába iratták a gyermeküket.

Mivel a tíz esztendős kislány nehezen mozog, fekvő helyzetben kell festenie, de ez nem okoz gondot az ifjú művésznek.Kedvenc témái az állatok és a természet.

Műtárgyainak egy része már kiállításra is került különböző galériákban.

.Az alábbi videóban megnézheted, milyen technikával kelti életre Ekaterina hihetetlen festményeit. Valódi inspiráció mindannyiunk számára, és az eredmény finoman szólva is elképesztő!

betöltés...