5+1 kultuszfilm életre szóló mondandóval

betöltés...

Számtalan filmet könyvelnek el kultuszfilmnek különböző művészi és kevésbé művészi szempontok alapján. Mi most azokat szeretnénk bemutatni, amelyek az élet értelmét, tanulságait és értékeit jelenítik meg.

1. Forrest Gump

Forrest Gump mindent látott és mindent átélt, de nem mindent értett. Egy rendkívül megindító, csodaszép film érzelmekről, feldolgozatlanul maradt dicsőségekről. Hiszen melyikünk ne ismerné a híres bonbonos jelenetet? A film 6 Oscar-t kapott, nem véletlen. Az is biztos, hogy te is megnézted már, talán nem is egyszer, igaz?

2. Casablanca

Sok kritikus minden idők legjobb filmjei között tartja számon a Casablancát, melynek cselekményében finoman ötvöződik a szerelemi és a politikai történet. A filmet egyébként az Amerikai Honvédelmi Minisztérium finanszírozta. Eredetileg náciellenes propagandafilmnek készült, később mégis kultuszfilmmé vált.

3. A zuhanás

Egy furcsa, egyedi stílusú, lélegzetelállítóan szép, kreativitással teli mese. Elbűvölő alkotás, melyben egy sérült kaszkadőr történetet mesél egy kislánynak, hogy elnyerje annak bizalmát. S bár a filmet egyetlen filmstúdió sem támogatta, mégis csodálatos képi világot láthatunk, páratlan színészekkel, hihetetlen történettel. A teljes forgatás 4 évig tartott.

4. A hazugság feltalálása

El lehet egyáltalán képzelni olyan világot, amiben mindenki az igazat mondja? Működne egy ilyen társadalom? Boldogok lennének az emberek, akik nem ismerik a hazugságok és fél-igazságok fogalmát? Ez a film éppen erről szól: mindenki csak az igazat mondja, ugyanis a hazugság fogalma egyszerűen nem létezik. Egészen addig, amíg a főszereplő fel nem találja…Elképesztő alkotás , melyben a végkifejlet a sok hazugság ellenére mégis pozitív.

5. Amélie csodálatos élete

Egy minden részletében kidolgozott, mély üzenetet hordozó remekmű. Egyszerre szórakoztat és elgondolkodtat. Életszemléletet ad, harmóniával tölti be az ember lelkét. Nagyon komplex alkotásról van szó, mivel egyaránt helyet kap benne szerelem, dráma, nyomozás és humor.

+1 Az élet szép

A film egy zsidó férfiról szól, akit táborba visznek a családjával együtt. Az apa, hogy túlélhesse a borzalmakat, és hogy fiát minél jobban megkímélje, azt találja ki, hogy az egész, ami körülveszi őket tulajdonképpen egy nagy játék, amelyben a rabok a versenyzők és az őrök a játékvezetők. Roberto Benigni az önfeláldozás, a szeretet és a védelmezés filmjét készítette el. Komikusi képességei és chaplini stílusa igen élvezetessé teszik az alkotást, amely egyedi módon mutatja be a fáradhatatlan emberi lélek küzdelmeit.

forrás

betöltés...