Egy nő felvesz egy “homok dollárt”, és nem volt felkészülve arra, amit látott, amikor megfordította

Ha valaha is voltál tengerparton, akkor igen valószínű, hogy találtál néhány homok dollárt (Clypeasteroida) – ezek a lenyűgöző kis lények az óceánparton találhatók meg! Felismerhető mintájukkal, formájukkal és színükkel a parton töltött napok nem teljesek, anélkül, hogy végigsétálnánk, és összegyűjtenénk néhány ilyen tengerparti emléket.

De tudtad, hogy a homok dollárok valójában élő organizmusok? Valójában a tengeri sünök egy lapított faja. Azok, amelyek nem eléggé laposak, miocén tengeri sünként (Clypeaster) ismertek, hozzátartozóik közé tartoznak a tengeri sünök, a tengeri uborkák és a tengeri csillag.

Sajnos, amikor kemény, fehér korongként gyűjtjük őket a parton, azok valójában halott homok dollárok.

Egy kicsit morbid, tudjuk.

Egy élő homok dollárt felfedezni sokkal ritkább, mint a partra mosott halott lényeket látni, olyan ritka, hogy nem is tudjuk ábrázolni, hogy valójában hogy néz ki egy ilyen élőlény! Nos, ennek a kíváncsi nőnek köszönhetően most már tudjuk.

Ez a nő élőlényeket keresgélt a parton, hogy megvizsgálja őket és köveket gyűjtött, de az, amit talált, hihetetlen volt.

Egy nagy, kerek, sötét színű korongot fedezett fel a sekély vízben. Először nem volt világos, hogy mit tart a kezében – de ez valójában egy élő homok dollár. Mielőtt elpusztulnak, ezek a tengeri sünök valójában sokkal nagyobbak, sötétebbek, és egyfajta sima megjelenéssel rendelkeznek.

Még őrültebb, hogy amikor átfordítja a homok dollárt, apró érzékelők borítják! Ez egyáltalán nem olyan, mint amit a kiszáradt homok dollárokon látsz, amelyeket a strandon gyűjtünk. Ha közelebbről megnézed, láthatod, hogy mozognak a tapogatók, ami ellentétben van azzal, amit korábban láttunk.

Source: Woman Makes Stunning Realization After Finding Sand Dollar by TipHero

Az élő homok dollár teljesen ártalmatlan, de ha olyat találsz, amelyik még mindig mozog, mint ez a nő is, mindenképpen juttasd vissza az óceáni otthonába! De feltétlenül szánj egy pillanatot arra, hogy értékeld, milyen klassz ez a szokatlan, lenyűgöző lény a természetes állapotában.

betöltés...