14 hihetetlen tény az Agymenőkről, amit még a legnagyobb fanatikusok sem tudtak!

Nehéz elhinni, hogy az Agymenők első évada 2007-ben jelent meg a képernyőn és az évek során több, mint 250 epizódot nézhettük meg. A rajongók nagy örömére, vagy épp bánatára, 2018. szeptember 24-én megjelent a 12. évad első része. A sorozat 2019 márciusában ér véget, de Sheldon gyermekkorát még mindig nézhetjük. Összeszedtünk a sorozatról pár érdekes tényt, amit a legnagyobb fanatikusok sem tudtak.

Laurie Metcalf, Sheldon anyját személyesíti meg a sorozatban, a színésznő lánya Zoe Perry pedig Az ifjú Sheldon-ban játssza Sheldon anyját.

Jim Parsons tényleg tudja, hogyan kell tereminen játszani- ami Sheldon egyik kedvenc eszköze. Egyébként, Johnny Galeki tud csellózni, Mayim Bialik hárfázni, és Simon Helberg zongorázni.

Van egy rajongói elmélet, miszerint Sheldon pólóinak színe bizonyos érzelmeket tükröznek: a piros a harag, a lila a szeretet és a szenvedély, a zöld a nyugalom és önbizalom, a sárga a félelem, a kék szánalom és remény, a narancs kapzsiság.

A híres altatót a “Szép cica, jó cicát” Edith Newlin, egy ausztrál tanár írta az 1930-as években.

Leonard szemüvegének nincs lencséje. Johnny Galeki szerint, a Jim Parsonssal való magasságkülönbségük miatt, mert a reflektorok fénye visszatükröződött a lencsében, ami zavaró lett volna mindenki számára.

Sok epizódban Penny ugyanazzal a táskával jelenik meg. Még akkor is, ha a ruha változik, pontosan ugyanazt a táskát látják a nézők: barna bőrből készült táska.

Sheldon és Leonard, Sheldon Leonard színész és producer tiszteletére kapta a nevét.

Az Agymenők kísérleti verziójában Wolowitz és Koothrappali nem szerepeltek volna a sorozatban, valamint más színésznők játszották volna el Penny és Leslie Winkle szerepét. Sőt a kísérleti verzióban Penny-t Katie-nek hívták.

Sheldon pólóin általában Flash szerepel. A Flash- a villám sorozatból. A sorozatbeli Cisco Ramon olyan pólót visel, ami az Agymenőkre utal.

Abban a házban, ahol Sheldonék laknak csak egy emeltnyi lépcső volt, annak érdekében, hogy felérjenek a harmadik emeletre, mindig újravették a jelenetet, és megváltoztatták a bejárati ajtók megjelenését.

Raj lakása valamint Howard és Bernadette lakása nem szerepelnek ugyanazon epizódban. Ennek oka nagyon egyszerű, mivel a két lakás egy és ugyanaz a lakás csak át van díszítve.

A sorozat minden részének címe ténylegesen létező tudományos elvek, elméletek és kísérleti nevek. Kivéve a kísérleti epizód, ami egyszerűen a “The Pilot” címet kapta.

Kezdetben a sorozatot “Penny, Lenny és Kenny” -nek hívták.

Penny a 100 epizódban ugyanazt a pólót viselte, amit a srácok megismerkedésekor az első részben.

betöltés...