A legújabb kutatások szerint nem a Nap okozza a bőrrák, hanem a naptejek!

Már hosszú évek óta csak azt halljuk mindenhonnan, hogy vigyázzunk a Nap káros sugaraira, kenjük be magunkat naptejjel, mert annak fényvédő tulajdonsága megvéd a bőrrák kialakulásától. Viszont napjaink kutatásai egy óriási hazugságot vélnek felfedezni ebben a közhiedelemben!

Először is kezdjük ott, hogy a Nap az életünk forrása. Sok egyéb mellett, a napsugarakból nyerjük a nélkülözhetetlen D-vitamint, amitől szervezetünk megfelelőképpen tud működni. Na mármost a naptejek, napkrémek mintegy meggátolják a D-vitamin bejutását a bőrön keresztül, ráadásul olyan mérgező összetevőket is tartalmaznak, melyek szorosan köthetőek a bőrrák kialakulásához.

A forgalomban kapható fényvédő termékek olyan kemikáliákat tartalmaznak, melyek felborítják a hormonegyensúlyunkat. Ezen vegyi anyagoknak köszönhetően pedig rendellenesség lép fel a szervezetben, ami előbb-utóbb valamilyen egészségügyi problémában mutatkozik meg.

Az egyik ilyen anyag az OMC nevezetű komponens, amely egy egerekkel végzett kísérlet során felszívódott és beépült a rágcsálók szöveteibe. A The Truth About Cancer szerkesztői szerint egy másik ártalmas összetevő a titán-dioxid, melynek erős karcinogén hatása van. Végezetül említsünk meg egyet, a fentebb is leírt hormonháztartást felborító összetevőről, melynek neve nem más, mint az oxybenzone.

Ez így egyszerre kissé rémisztőnek tűnhet, de ha jobban belegondolunk régebb sem lett semmi bajuk az embereknek, ha a Napon tartózkodtak, pedig akkor még nem voltak fényvédőkrémek. Legfeljebb leégtek, ha túl hosszú ideig voltak kint.

A fentebb leírtakat többek között a Kanada-i Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem és az Egyesült Államokbeli Environmental Working Group kutatói támasztják alá.

De akkor mit tehetünk bőrünk biztonsága érdekében?

betöltés...