Élnek közöttünk emberek, akik emberfeletti képességekkel rendelkeznek: Íme 10 valódi X-MEN.

1. Emberfeletti erő

Giuliano Stroe az emberfeletti testi erejével több mint öt világrekordot tart fenn. Az első rekordot 2009-ben döntötte meg, kézen állva 10 métert haladt a a világon a leggyorsabban úgy. hogy egy súly volt a lába között.

2. Testhőmérséklet-irányítás

Wim Hof (azaz a jégember) az elméjével képes saját testhőmérsékletét uralni. A normál emberek számára elviselhetetlenül alacsony hőmérsékletet is károsodás nélkül kibírja a szervezete. Ezt a képességét használta fel arra, hogy több mint 20 világrekordot megdöntsön. 2009-ben Hof megmászta a Kilimanjarot két nap alatt rövidnadrágban.

3. Az emberi kamera

Stephen Wiltshire az emberi kamera néven ismerik. A memóriája másképpen működik mint egy átlagemberé, hihetetlenül részletesen képes emlékezni és lerajzolni azt amit látott. London felett egy rövid helikopteres útja során bámulatos részletességgel jegyezte meg a látottakat. Az alábbi képet már a földön teljesen fejből rajzolta.

. Az emberi számítógép

Shakantula Devi, azaz az emberi számítógép néven elhíresült indiai származású fejszámoló művésznő rendkívül összetett matematikai problémákat tud megoldani fejben. Tehetségét az apja fedezte fel amikor egy kártyatrükköt szeretett volna neki tanítani három évesen. 1977-ban arra a feladatra vállalkozott a Southern Methodist University-n, hogy számolja ki egy 201 számjegyű szám 23.-gyökét. Abban az időben egy speciális számítógépprogramot kellett alkotni ahhoz, hogy Devi-vel párhuzamosan ugyanazt a nagy számítást elvégezze. 50 másodpercen belül válaszolt: 546,372,891 (helyesen). A válaszát az UNIVAC 1101-névre hallgató akkoriban nagy teljesítményű számítógép ellenőrizte.

1980 Június 18.-án közönség előtt fejben összeszorzott két véletlenszerűen választott 13 számjegyű számot. A helyes választ 18,947,668,177,995,426,462,773,730 volt amit bámulatosan rövid időn belül, mindössze 28 másodperc alatt adott meg. Devi semmilyen formális oktatásban nem részesült.

5. Szuper hajlékonyság

Daniel Browning a gumiember tartja a világrekordot a világ leghajlékonyabb embere címben. Már öt évesen bármilyen formát képes volt felülteni. Brownings annyira hajlékony, hogy dublőrként dolgozik; az izületeit annyira ki tudja csavarni, hogy úgy tűnik mintha teljesen eltört volna a végtagja.

6. Emberfeletti állóképesség

Dean Karnazes már gyermekkora óta fut. Onnantól fogva a futásra mint életstílusra tekint. Karnazes elért eredményeinek listája meglehetősen hosszú és mindegyik közel lehetetlennek tűnik. A leghihetetlenebbek ezek közül a következők. 2005-ben 563 kilométert futott le 80 óra és 44 perc alatt, alvás nélkül. 2006-ban 50 maratont futott le 50 államban egymást követő 50 napon át.

Győzött a Badwater Ultramaratonon mely a halál völgyén (Amerika) keresztül vezet, ezt a 217 kilométeres távot 49°C-ban futotta végig. Maratont futott az északi sarkra -25°C-ban. Tizenegy alkalommal futotta le a 320 km hosszú a The Relay nevű versenyt. 4800 km-t tett meg futva az Egyesült Államokban Disneyland-től New York City-ig 75 napon át. Naponta 65-80 Km-t futott. Átúszta a San Franciscoi Öblöt. Folyamatosan futott 24-órán keresztül egy futógépen; 238 km-t „tett meg”. És a lista folytatódik…

Dean Karnazes ultramaraton futó

7. Szuper-látás

Veronica Seider szeme rendkívül jó. Képességére akkor derült fény amikor felvételizett egy németországi egyetemre. Annak érdekében hogy elképzelhessük hogy Seider mennyire jól lát, gondoljuk el a következőt. Ha tökéletes látása van akkor azt a részletességet amit Ön 60 centiről lát azt Seider 6 méterről képes észlelni. Az emberi szem felbontóképessége 0,0003 radián. Ez 25 centiméter távolságból 100 mikronnak felel meg. Egy mikron a milliméter ezred része. Az emberi szem azonban képes észlelni a fényt egy 3-4 mikron átmérőjű lyokon átszűrődni. Veronica szemének felbontása az átlagnál körülbelül 20-szor nagyobb. Ez azt jelenti, hogy 1,6 km távolságból már annyi részletet lát az emberi arcból, hogy képes azt felismerni. Erre valóban képes, Stuttgartban demonstrálta ezt 1972 október 01.napján.

8. Elektromos vezetőképesség

Slavisa Pajkic kezében egy villanykörtével.

Slavisa Pajkic két világrekordot tart fenn az emberi test elektromos vezetésben. Slavisa Pajkic olyan feszültségeket képes elviselni amitől egy átlagember egészen biztosan meghalna. Már 50 volttól súlyos sérüléseket szenvedhet az ember. Az egyik rekordja az, hogy 1983-ban 20 000 Volt feszültséget képes volt elviselni károsodás nélkül. A másik pedig, hogy egy csésze víz 97°C-fokra való felhevítéséhez elég ideig képes volt elviselni a testén keresztül folyó áramot. Jelenleg senki sem tudja pontosan, hogy miként lehetséges az amit tud, de azonban egy biztos, valószínűleg nem tanult tehetségről van szó. Tehát valószínűleg genetikai eredetű a képessége.

9. Echolokáció

Ben Underwood tud kosarazni, focizni, kerékpározni és gördeszkázni. Hogy mi ebben az érdekes? Ben teljesen vak. Két éves korában rákot kapott a retinája, és a szemeit el kellett távolítani. Öt éves korában kifejlesztette magában az echolokáció képességét. A nyelvével csettint és a tárgyakról visszaverődő visszhangra figyel. így képes megállapítani egy tárgy nagyságát, távolságát és jó pontossággal meg tudja mondani hogy mi az ami előtte van. Érzékelése úgy működik mint a denevéreké. Az emberi látás és hallás egymással rokonok abban az értelemben, hogy mindkét képesség a visszavert energia értelmezésén alapszik. A látás a tárgyakról visszaverődő vizuális fényből, míg a hallás a hanghullámokból tud sok információt kivonni. Egyes emberek akik már korán megvakultak képesek megtanulni ezt a képességet. Az MRI vizsgálatok kimutatták, hogy az echolokációra képes egyénekben a visszavert hanghullámok hatására aktiválódik az az agyterület ami a vizuális információ feldolgozásában játszik szerepet.

10. Az emberi üllő

Gino Martino erősember és birkózó egy bizarr képességgel. Igazán keményfejű pasas, ugyanis a koponyájával elég hihetetlen dolgokat képes művelni. A koponyája rendkívül erős, ez miatt volt lehetséges az, hogy a 4,5 méter magasból a fejére ejtett bowling golyó nem ölte meg. A fejével képes szögeket beleverni akár fémlemezekbe is. Gyermekkorában fedezte fel a képességét amikor egy baleset során a fejével áttört egy keményfából készült ajtót, és semmi baja nem lett.

betöltés...