Ő nem egy szegény farmer, aki épp a termését ellenőrzi. Soha nem fogod kitalálni, hogy voltaképpen ki is ő…

Ismerje meg ezt az embert, ő José Mujica. Úgy néz ki, mint egy átlagos farmer vagy egy nagyapa, de ő egyáltalán nem az. Ez az ember világszerte úgy ismert, mint a “legszegényebb elnök” , mert alázattal éli az életét … miközben vezeti az országot Uruguay-ban. Ez az ember törődődik a népével, de nem veszi fel a hatalmas összegeket ami megilletné, mint politikus. Ő oda adományozza mintegy 90\%-át a havi fizetésének (kb 12.000 $) jótékonysági célra, szegényeknek és a kisvállalkozóknak.

Más országok is példát vehetnének, akár a miénk is…

Nem ritka, hogy Jose így van öltözve, mint itt. Nem érdekli a pénz és a külső megjelenés, csak hazája.

Szó szerint egész életében a hazájáért küzdött.

Ő egy gerilla-harcos volt, mindig harcolt az ország polgárainak jogaiért. Bebörtönözték kétszer, meglőtték 6 alkalommal, miután egyszer megkísérelt elmenekülni.

Ez Uruguay Elnöki Palota. Ő nem itt lakik.

Ehelyett itt lakik, egy farmon a feleségével.

Ő valójában egy részmunkaidős farmer, a feleségével virágokat termesztenek. A felesége is vezet, egy 1987-es Volkswagen Beetle-t. 🙂

 Együtt az imádott 3 lábú kutyájával, Manuela-val

Ahelyett, hogy úgy viselkedne, mint a többi politikus, úgy gondolja, attól mert ő egy elnök, még ugyanolyan ember, mint, mindenki más.

Felüdítő egy ilyen cikket olvasni, amikor gazdag politikusok irányítják a világot…  Kérjük, ossza meg ezt a cikket másokkal, ha tetszett!

betöltés...