Szokások, melyekről nem is sejtenéd, mennyire rombolják a bőrödet

betöltés...

A bőrünk egyrészt véd minket, másrészt az egész megjelenésünket nagyban befolyásolja az állapota. Ezért nagyon értékes, ugyanakkor eléggé kényes is, fontos, hogy a megfelelő módon gondoskodjunk róla. Lehet, hogy a következő szokásokat te is rendszeresen elköveted ellene, miközben nem is tudod, mennyire ártalmasak a bőrödnek!

Pattanások nyomkodása

Tudjuk, hogy nagyon nehéz ellenállni, de ha egy bőrgyógyászt megkérdezel, az első dolgok között említi meg a tiltólistáról a pattanások nyomkodását. Ha nem jól csinálod, hegeket okozhatsz magadnak, de az szinte biztos, hogy a benne lévő baktériumokkal tovább fogod fertőzni a bőrödet. Nyomkodás helyett inkább tegyél fel rá éjszakára egy benzoil-peroxid tartalmú krémet, ami reggelre leszárítja a pattanást.

Étkezések kihagyása

Rossz az egészségednek és igen, rosszat tesz a bőrödnek is. Ha a táplálkozásod nem kiegyensúlyozott, a bőröd állapota sem lehet az. A legfontosabb vitaminok a bőr számára az A-, C- és E-vitamin, melyek pótlásáról kiemelten fontos gondoskodnod.

Túl forró zuhany

Egy kis gőz még jót is tesz a bőrnek, hiszen kitágítja a pórusokat, így hatékonyabban végezheted az arctisztítást, ha túl sokáig maradsz a forró vizes zuhany alatt, a bőr felső rétegét kiszáríthatod. A száraz bőr hámlani kezd, hogy ezt megelőzd, minden tusolás után hidratálj.

Dehidratáció

A szépségeddel kapcsolatban bármin is szeretnél javítani, a vízivást nem fogod tudni kihagyni belőle. Legyen szó az alakodról, a hajadról vagy a bőrödről, a víznek kulcsszerepe van. A bőrt rugalmasan tarthatod vele, megelőzheted a ráncok megjelenését, feszesítheted a vízzel.

Túl sok só

A só a bőrből is kivonja a nedvességet, durvává, fakóvá teszi azt. Próbáld csökkenteni a sófogyasztást, hogy a bőr frissebb, ragyogóbb legyen. Kezdd a bőrbarát diétá a chipsek kidobásával!

Gyantázás

Azonkívül, hogy önmagában a forró gyanta sem nevezhető éppen bőrbarátnak, amikor lehúzod, sokkolod a bőrödet. Ennek eredménye a bőrpír, a kiütések megjelenése, az irritáció. Két gyantázás között legalább 3-4 hét szünetet tarts.

Piszkos párnahuzat

Nem szembeötlő, ezért talán eszedbe sem jut, hogy a párnádon mennyi szennyeződés halmozódik fel akár már napok alatt. Mivel jó esetben 7-8 órát töltesz el rajta, érdemes rendszeresen cserélni a huzatát, hogy a bőrödet ne fertőzhessék meg a baktériumok.

Túl sok alkohol

Amikor legközelebb kikapcsolódni indulsz, jusson eszedbe, hogy az alkohol nem csak a fejedet és a gyomrodat, de a bőrödet is meg fogja viselni. Az alkohol dehidratál, azaz elvonja a nedvességet a bőrből. A negyedik koktélt jobb, ha kihagyod!

betöltés...