20 fotó hírességekről, amit néhány nappal azelőtt készítettek, hogy elhunytak

Bálványok milliónnyi rajongókkal, zsenik, hírességek – néha elfelejtjük, hogy ők is csak emberek. És mint mindenki más, ők sem halhatatlanok.

Találtunk 20 fényképet híres emberekről, amit néhány nappal a haláluk előtt készítettek.

1. Freddie Mercury (45)

1991. A Queen frontemberének egyik legutolsó fotója. Az utolsó napig tagadta az összes pletykát a betegségéről.

2. Steve Jobs (56)

Steve Jobs otthon hunyt el, mellette voltak a legközelebbi hozzátartozók. Hasnyálmirigyrákban halt meg.

3. Heath Ledger (28)

Heath Ledger mosolyog a kamerába a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma c. film forgatásán, ami néhány nappal azelőtt volt, hogy holtan találták. A fájdalomcsillapítók által okozott komoly mérgezés miatt halt meg (beleértve a gyógyszereket, altatókat és antidepresszánsokat).

4. Muhammad Ali (74)

Muhammad Ali 3 évtizedig küzdött a Parkinson-kór ellen. 2016. június 2-án az amerikai bokszoló súlyos állapotban került a kórházba, ahol június 3-án 21:10-kor elhunyt

5. Chester Bennington (41)

Röviddel a halála előtt, a Linkin Park frontembere együtt dolgozott a rap-énekes Watskyvel. 4 nappal a fotót követően Chester Benningtont holtan találták meg a saját lakásában. Öngyilkosság volt.

6. Kurt Cobain (27)

Jesse Frohman 1994-ben készítette ezeket a képeket, röviddel azelőtt, hogy Kurt Cobain öngyilkosságot követett el. Egy változat szerint Cobain halálos mennyiségű heroint vett be.

7. Bob Marley (36)

Ez a utolsó ismert kép Bob Marley-ről. Éppen beszélget a családjával. Ekkor a súlya mindössze 77 kiló volt. Bob Marley 1981. május 11-én halt meg rákban.

8. Mark Twain (74)

Ezt a fotót 10 nappal Samuel Clemens (más néven Mark Twain) halála előtt készítették.9. John Lennon (40)

A férfi, aki mindössze 4 órával a fénykép elkészülte után lelőtte John Lennont, jobb oldalt látható. Éppen egy autogramot kap a The Beatles alapítójától és tagjától.

10. Mahatma Gandhi (78)

Gandhi halála is példaértékű és tanító jellegű: éppen imaszőnyegén állt és szertartásosan áldásra emelte karjait, amikor hirtelen egy férfi magasodott fel előtte és három lövéssel földre terítette őt. Gandhi azonban még utolsó leheletével is Isten nevét ismételgette mantraszerűen.

11. Jim Morrison (27)

Ezt a fotót Jim Morrison barátja a Saint-Leu-d’Esserent nevű kis faluban készítette. Később még azon a napon Morrison heroin túladagolás által okozott szívrohamban halt meg a fürdőszobában.

12. Amy Winehouse (27)

Ezen a fotón az énekes – egy héttel a halála előtt – az észak-londoni házánál sétál. 2011. július 23-án holtan találták a lakásában. A vérében az alkohol mennyisége 5-ször annyi volt, mint ami egy ember megöléséhez szükséges.

13. Jimi Hendrix (27)

Hendrix barátnője egy nappal a halála előtt készítette ezt a fotót. 1970. szeptember 18-án reggelre holtan találták egy londoni szállodai szobában. A nagy zenész az ágyában halt meg, megfulladt, miután kilenc altatót vett be.

14. Albert Einstein (76)

Ez a fotó 1955 márciusában készült Albert Einstein Princeton házában. A tudós egy hónappal később meghalt (aorta aneurizma).

15. David Bowie (69)

Ez a fotó 3 nappal a brit zenész halála előtt készült. David Bowie 2016. január 10-én halt meg 1,5 évig tartó májrák elleni küzdelem után.

16. Tupac Shakur (25)

Tupac Shakur utolsó fotója. Az autójában ül a menedzserével (Suge Knight). 1996. szeptember 13-án lelőtték.

17. Vladimir Lenin (53)

Lenin utolsó fotóját 1923-ban készítették (balról a testvére, Anna, jobbra pedig az orvosa). Ekkor már néma volt.

18. Elvis Presley (42)

Ezen a fotón Elvis Presley (1977. augusztus 16-án) hazaérkezik a fogorvostól. Később, még aznap este a zenész szívrohamot kapott, és meghalt.

19. James Dean (24)

Ez James Dean utolsó fotója a Porsche-val egy benzinkútnál. 9 nap múlva meghalt autóbalesetben.

20. Robin Williams (63)

Az első fotót Robin Williams posztolta a születésnapján (20 nappal azelőtt, hogy meghalt). A második fotón felköszönti a lányát a születésnapján (2 héttel halála előtt). A színész nem tudta kezelni és öngyilkosságot követett el.

betöltés...