Ezek történhetnek veled, ha nem mosod rendszeresen a melltartódat

betöltés...

Ha a többséghez tartozol, nem tudod elképzelni a napod melltartó nélkül. Ha meg is találtad a tökéletes fazont, egy hibát a melltartóval kapcsolatban még mindig elkövethetsz: hetekig viseled anélkül, hogy egyszer is kimosnád. Hiheted, hogy ezzel nincs semmi probléma, pedig van! Hogy mi, azt most eláruljuk!

Rossz szag

Nem számít, hogy mennyire tiszták, frissek és illatosak a ruháid, a heteken át mosás nélkül viselt melltartó kellemetlen szagát nem fogják tudni elfedni. Az izzadtság és a piszok keveredik egymással a melltartó anyagában, ez pedig semmiképp sem kívánatos egy ruhanemű esetében.

Kiütések

Minden szennyeződés, ami megtalálható a melltartón, átkerül a bőrödre is. Köztük pedig gombákat és kiütéseket okozó anyagok, amikkel biztosan nem szeretnél testközelbe kerülni.

Kivörösödött, durva tapintású mellbimbók

A mellbimbó nagyon érzékeny és fogékony a baktériumokra, fertőzésekre, melyek a melltartóból is rákerülhetnek. Ha azt veszed észre, hogy a mellbimbó bőre durvává vált és nagyon érzékeny, gondold végig, mikor mostad ki utoljára a kedvenc melltartódat.

Viszkető hónalj

A hónalj területén szintén érzékeny a bőr. Ha viszket és irritáltnak érzed, most már tudod, hogy feltehetően a régen mosott, de állandóan viselt melltartóból ered a probléma.

Pattanások

Ahol izzadtság, meleg és szennyeződés van, ott biztos, hogy megjelennek a pattanások. Egy ritkán mosott melltartó esetében a vállaidon, a hátadon, a mellkasodon ennek igencsak fennáll a veszélye.
Hogy ezt elkerüld, a melltartód mosását ne hagyd ki a higiéniás rutinodból. 4-5 viselés után dobd a gépbe!

betöltés...