40 éves kor felett is lehet lapos hasad, ha erre a 9 dologra odafigyelsz

A karcsúság 40 év felett is megvalósítható, csupán ezekre figyelj kicsit jobban oda!

A kor előrehaladtával a fogyás egyre nehezebbé válik. 30 éves kor után az anyagcsere megváltozik és lelassul, ami azt eredményezi, hogy 40 éves korra beáll egy olyan testsúly, ami lehet, hogy életünk végéig megmaradhat. De félreértés ne essék, 40 éves kor felett is lehet hatékonyan fogyni, csak sokkal több erőfeszítésbe kerül.

Csokorba szedtük, melyek azok a dolgok, amelyekre nagyobb odafigyelést kell fordítanunk annak érdekben, ha 40 év felett is szeretnénk karcsúak és fittek maradni:

Szénhidrátok

Számos forrás hangoztatja, hogy a szénhidrát a fogyókúrázók ősellensége, ám ez azért így nem teljesen igaz. Kellenek a szénhidrátok, hiszen abból nyerjük az energiát, ám arra oda kell figyelni, hogy minőségi és lassan lebomló szénhidrátokat fogyasszunk.

Erőnléti edzés

Biztosan hallottad már, hogy a magas intenzitású edzések, főleg a kardió, mennyivel megkönnyíti a fogyás folyamatát. Ám az erőnléti edzést sem szabad elhanyagolni, hiszen mindamellett, hogy égeti a zsírt, szálkásít is – ez azt jelenti, hogy felpörgeti az anyagcserét és sok kalóriától szabadulhatunk meg.

Cukros italok fogyasztása

Fiatal korban egy-két magas cukortartalmú üdítő meg se kottyan, ám ahogy telik az idő, ezek szép kis zsírpárnaként rakódhatnak le a hasi tájékon. A legjobb, ha tiszta vízzel helyettesítjük ezeket az italokat.

Rendszerezd az életed

Ha képes vagy kialakítani egy napi rutint, amiben az étkezések mindig ugyanabban az időben történnek, sokkal jobban szabályozhatod a kalóriabevitelt. Sőt, az anyagcserédet is hozzászoktathatod, így a túlevés kockázatától sem kell tartanod.

Próbáld ki a „plankingelést”

A plankingelés igen egyszerű gyakorlat és szinte bárhol elvégezhető. Csupán feküdj a padlóra, és az alkarodra támaszkodva nyomd ki magad és tartsd meg ezt a pozíciót minél tovább. Ez a gyakorlat egyszerre mozgatja meg a combokat, fenékizmokat, hasizmot és a törzs izmait.

Kalcium és D vitamin

Ez a két vitamin elősegíti a hatékonyabb fogyást, megtalálhatóak a brokkoliban, tojásban és gombafélékben.

Protein és zöldségek

A lényeg a kettő közötti egyensúly megtalálása. Mindkettő nagyon fontos részét képzi egy egészséges étrendnek.

Visszafogott édességfogyasztás

Nem csak a kalóriák száma miatt érdemes odafigyelni arra, milyen édességet fogyasztunk, hanem azért is, mert a kereskedelemben kapható legtöbb édesség és desszert tele van nyomva színezékkel, adalékanyagokkal, ízfokozókkal és tartósítószerekkel. Inkább házilag készítsd el desszertjeidet és gondosan válogasd meg az alapanyagokat.

Multivitaminok

Egyetlen multivitamin sem képes helyettesíteni a kiegyensúlyozott és változatos étrendet, ezért mindig csak másodlagosan tekintsünk rájuk, és ne vigyük túlzásba a szedésüket.

Látod, nem is olyan nehéz 40 év felett megtartani a tökéletes alakot, csupán nagyobb odafigyelést és türelmet igényel!

betöltés...