Ezt az 5 információt soha ne tedd közzé a közösségi oldalakon

5 magánjellegű tartalom, amit nem tanácsos közzétenni a közösségi oldaladon!

Sokan nincsenek tisztában a Facebook és közösségi oldalak veszélyeivel, és olyan képeket, információkat osztanak meg magukról, amelyek könnyen illetéktelen kezekbe kerülhetnek.

Ezért a fiataloknak és a szüleiknek is érdemes odafigyelniük, hogy mit, miről és milyen formában osztanak meg a nagyvilággal. Most 5 olyan dolog következik, amit tilos, vagy nem ajánlott kiposztolni.

1. A születési dátum

A számítástechnikai biztonságszakértők szerint nem ajánlott pontosan kiírni a születési dátumodat, mert lehetnek olyan csalók, akik ezt felhasználva új fiókot nyitnak valamelyik oldalon, és a te nevedben követhetnek el törvénytelenségeket. Ha mégis tudatni szeretnéd a születésnapod dátumát, inkább írd ki csak az évszámot, vagy a hónapot és napot.

2. Egyedülálló, vagy kapcsolatban

Nem ajánlatos ezt sem közzétenni, legalábbis nem az egész világ számára. Főként a fiatal lányok kerülhetnek bajba, mert könnyen bűnbandák hálózhatják be a magányos, szeretetre éhes tiniket.

3. A helyszín, ahol épp tartózkodsz

Csalók, betörők könnyen kiszúrhatják, hogy nem vagy otthon, ha rákeresnek a profilodra, amin ott van tisztán, hogy két perce jelentkeztél be egy például távoli wellness-központba. A gyerekeknek sem ajánlott kitenniük, hogy éppen hol tartózkodnak, mert így könnyebb prédát jelenthetnek az emberkereskedőknek.

4. Ne írd ki, hogy egyedül vagy otthon

Ez is inkább a kiskorúaknál lehet fontos, mert rossz-szándékú emberek csapdájában találhatják magukat. A nyilvános beszélgetéssekkel is vigyázni kell, azt sem szabad kiírni, hogy mikor jönnek haza a szüleid a munkából, mert ez is támpontot jelent a bűnözőknek.

5. Fényképek a kisbabákról

A legtöbb szülő nincs tisztában azzal, hogy milyen veszélynek teszi ki a gyerekét, amikor minden nap fényképeket tölt fel róla az internetre. Főként a meztelen képekkel kell vigyázni, mert egyesek lementhetik a fotókat, és felnőtt tartalmakat szolgáltató oldalaknak adhatják el.

betöltés...