10 használati tárgy, amit soha ne kérj és ne adj kölcsön!

Vannak bizonyos használati tárgyak, amelyeket nem szabad kölcsön adni, netán kérni, még akkor sem, ha a párodról, vagy valamelyik családtagodról van szó, és mindez pusztán higiéniai okokból megfontolandó.

Következzen most 10 ilyen alapvető használati tárgy!

1. Törölköző

A legideálisabb esetben mindenkinek külön törölközője kellene legyen, sőt ezen belül is jó ha van arctörlő, egy amellyel a testedet, és még egy, amellyel a lábadat törlőd meg. A mosás során a különböző baktériumok, gombák ugyan elpusztulnak, de még sem jó, ha egymás után ugyanazt a törölközőt használja a család összes tagja.

2. Hagyományos kézi szappan

Optimális esetben a szappannak sem szabadna közösnek lennie, mert maradhatnak a felületén betegséget okozó mikroorganizmusok, amelyek átterjedhetnek egyik emberről a másikra.

3. Fogkefe

A legtöbb családban mindenkinek külön fogkeféje van, és ez jó, mert ez így helyes. A fogmosás során kórokozók milliói halmozódhatnak fel a fogkefék sörtéire, így annak közös használata jelentősen megnöveli a fertőzésveszélyt. Ezért kell külön fogkefét használnia mindenkinek, amit 3 havonta le kell cserélni.

4. Szemöldökcsipesz

Elsősorban gombás betegségeket, egyéb baktériumokat vihetsz fel magadra, ha valaki más szemöldökcsipeszét használod. Mindig csak a sajátoddal húzd ki a szemöldökszálakat, és rendszeresen ecetes vízbe téve fertőtlenítsd.

5. Körömvágó

A körömgomba könnyebben terjed, ha az egész család, a nagypapától kezdve az unokáig, ugyanazt a körömvágót használja. Érdemes mindenkinek beszereznie egy saját körömvágót, amely minden használat után jó ha fertőtlenítve van.

6. Dezodor

Ki szeretne osztozni mások hónalj alatti baktériumaival? Ha te sem, akkor használj külön dezodort, ami csak a tied, így védve a bőröd egészségét.

7. Borotva

Ez is teljesen nyilvánvaló, hogy nem ajánlott egymás borotváját használni, hiszen a pengék közé szoruló elhalt hámsejtek között megbújhatnak bizonyos kórokozók, gombák, amelyek fertőzést idézhetnek elő. Nem beszélve arról, hogy milyen bajba sodorhatod magad, ha más borotvájával megvágod magad.

8. Ajakír, rúzs

A ajkak a legérzékenyebb, legsebezhetőbb pontok a testen, hiszen nagyon vékonyak, ezért képesek könnyedén felszívni dolgokat, így a kórokozók is átjuthatnak, ezért nem ajánlott más rúzsát, ajakírjét használni. Gondolj csak a herpeszre. Szeretnéd, hogy ott díszelegjen a szádon, ami a barátnőd rúzsáról kerüld hozzád?

9. Arckrém

Ne hagyd, hogy mások belenyúljanak a kezükkel a krémes dobozodba, mert ezzel káros mikrobákat vihetnek be, amelyeket te később az arcodra fogsz kenni, így az arcbőrödön megjelenhetnek az aknék, pattanások.

10. Fülbevalók

Ha nincs lefertőtlenítve a kölcsönbe kapott fülbevaló, könnyen összeszedhetsz valamilyen fertőzést.

betöltés...