Végre egy hatásos otthoni módszer, amivel búcsút inthetünk a pattanásoknak és a mitesszereknek

A bőrápolás létfontosságú szerepet tölt be életünkben. Mindegy, hogy milyen típusú bőröd van az arctisztítás nagyon fontos, mondhatni elengedhetetlen dolog. Sok nő rak fel magára reggel sminket, amit a nap végén nem mindenki mos le alaposan. Pedig ezekre is nagyon oda kellene figyelni.

A “Children’s Health Environmental Coalition” ügyvezetője, Elizabeth Sword feketén-fehéren kijelentette, hogy:

“Az üzleti titkok miatt a fogyasztók, nincsenek teljes mértékben tisztában az összetevőkkel és annak hatásaival.”

Ennek tükrében mi lehet egy saját kezünk által gyártott arctisztítónál jobb, ami mellesleg még pénztárca barát is? A kókuszolajnak olyan jótékony hatása van, ami rendkívül előnyös az arc hidratálása szempontjából, sőt mi több antimikrobiális tulajdonságai miatt tökéletes az arc tisztítására.

(Antimikrobiális: egy anyag azon tulajdonsága, mely képes elpusztítani a baktériumokat és a gombákat.)

A kókuszolaj rendkívül jól alkalmazható pattanások és azok okozta baktériumok elpusztítására. Mindazonáltal jobb ha vigyázunk, ugyanis lehet, hogy nagyon jó hidratáló, de képes eltömíteni a pólusokat is. Szóval finoman kell vele bánni.

Mindezek mellett jó gyulladáscsökkentő, ezért hatásos ekcémára, pikkelysömörre és más bőrbetegségekre is.

Ám nem csak a kókuszolaj az egyedüli termék, ami jótékony hatással bír, hanem a szódabikarbóna is. Az utóbbi készítmény is rendkívül jól alkalmazható arctisztításra, mitesszerek eltávolítására, valamint napégés okozta kellemetlenségek csillapítására.

Elkészítés:

Az arcbőrünk típusától függ, hogy milyen arányban kell összekeverni ezt a két terméket. Az érzékeny bőrűeknek javasoljuk, hogy két adag kókuszolajhoz keverjenek egy adag szódabikarbónát. A normál bőrűek nyugodtan összekeverhetik 2-2 arányban.

Miután összekevertük őket, határozott és egyenletes mozdulatokkal kenjük fel száraz vagy nedves arcunkra. Természetesen, ha alaposabban meg akarjuk tisztítani bőrünket, arcmaszk formájában is alkalmazható. Célszerű minden használat előtt friss keveréket készíteni.

betöltés...