Ezért ássák a sírgödröket 2 méter mélyre

Kevesen tudják, de ez az oka annak, hogy 2 méter mélyre temetik a holtakat!

Az angolban van egy olyan kifejezés, hogy “6 láb alatt”, ami a temetkezésre, a halálra utal. De kevesen teszik fel a kérdést, hogy valójában miért is volt szokás a sírgödröt 6 lábra, vagyis 2 méter mélyre ásni.

Ez a hagyomány 1655-re nyúlik vissza, amikor Angliában a nagy pestisjárvány pusztított. Az emberek nagyon féltek a betegségtől, a fertőzés terjedésétől, és London akkori polgármestere külön rendeletet adott ki arra vonatkozólag, hogy a sírgödör 6 láb, vagyis 2 méter mély kell legyen.

Így próbálták megfékezni a fertőzés terjedését. Ez a szabály a mai napig érvényben van Angliában.

Az Egyesült Államokban államonként eltérés fedezhető fel a temetkezési és sírásási szokásokban. Van ahol 4 méter mély kell legyen a sírgödör, hogy legyen hely a többi hozzátartozó számára is, amikor eljön az idő. Viszont az is előfordul, hogy csak 8 inch, vagyis alig 21 cm-es gödröt ásnak.

A legjellemzőbb viszont a 2 méter mélységű sírgödör, főleg ott, ahol talajvíz problémák adódhatnak. Pl. New Orleansban volt rá példa, hogy a túl mélyre ásott sírgödörből kinyomta a víz a koporsókat.

Az sem utolsó szempont, hogy azért ássák ennyire mélyre a sírgödröket, hogy a húst fogyasztó állatok garázdálkodását megakadályozzák.

betöltés...