Ez történik a testeddel, ha két napig nem tusolsz

Mi történik, ha nem zuhanyzol két napon át?

Gyerekkorod óta tudod, hogy kötelező minden este a fürdés, mosakodás. A személyes higiénia nagyon fontos, de vannak olyan emberek, akik nem naponta, hanem csak minden második nap tusolnak le, vagy akár egy héten egyszer.

Ez történik, ha nem zuhanyzol le minden nap!

Ha elhanyagolod a tusolást, a bőrödön kedvező környezet alakul ki a baktériumok és a vírusok számára. Ha sokáig nem zuhanyzol, akkor nem csak a külső réteg, de a bőr mélyebb rétegei is fertőzötté válhatnak. Onnan tudhatod, hogy a fertőzés terjedni kezd, hogy kellemetlen szagot bocsát ki a bőröd, hámlani kezd, viszket, és kisebesedik.

Ez már egy nagyon előrehaladott állapot, ne várd meg, hogy eljuss eddig, mindenképp zuhanyozz egy héten legalább kétszer.

Különböző bőrbetegségekkel is számolnod kell a nem megfelelő higiénia következtében, éppen ezért ajánlott nagyon odafigyelni a személyes higiéniára. A rendszeres tusolás által nem csak a fertőzéseket előzheted meg, hanem megszabadulhatsz az elhalt hámsejtektől, ezáltal pedig elősegítheted a bőr regenerálódását.

Szakértők szerint kerülni kell a túlságosan hosszas zuhanyzást, fürdést, mivel ez felborítja a bőr pH-egyensúlyát. Indokolt esetben, például fizikai munka esetén lehet naponta kétszer is zuhanyozni, de csak rövid, maximum 5 percig.

Ne legyen túl forró a víz, még a téli időszakban sem, mert különben nagyon kiszárad a bőr. Fürdés, zuhanyzás előtt ajánlott meginni egy nagy pohár vizet, ez elősegíti a hidratálást.

betöltés...