73 éves korában elhunyt a magyar sorozatok és filmek egyik legismertebb mellékszereplője

betöltés...

A nevét kevesen ismerték, bár valószínűleg nincs olyan tévénéző, aki ne látta volna már képernyőn.

Hosszas betegeskedés után elhunyt Uri István Jászai Mari-díjas magyar színész, a Centrál Színház színművésze. 73 éves volt.

Uri István 1945-ben született Debrecenben. 1967–71-ben a Madách Színház tagja volt. 1977-től a győri Kisfaludy Színház művésze. Az 1987–88-as évadban a Jurta Színházba szerződött. Majd ismét a győri színház tagja volt. Főként epizód- és karakterszerepeket játszik.

1984-ben Jászai Mari-díjat kapott. Győri szerződése után rendszeresen szerepelt a Játékszín előadásaiban, utolsó éveiben a Centrál Színházban játszott.

Szerepet alakított a Linda és a Szomszédok című magyar sorozatokban is, de láthattuk őt a Sorstalanság című alkotásban is.

Búcsúzunk a My Fair Lady Lord Boxingtonjától, a Sok hűhó semmiért jegyzőjétől, az Illatszertár detektívjétől. Uri István családja és a Centrál Színház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy Uri István, Jászai Mari-díjas színművész, kollégánk és barátunk türelemmel és méltósággal viselt betegség után életének 74. évében elhunyt. Végső búcsúztatásának időpontjáról később adunk tájékoztatást – olvasható a Centrál Színház Facebook-oldalán.

Búcsúzunk a My Fair Lady Lord Boxingtonjától, a Sok hűhó semmiért jegyzőjétől, az Illatszertár detektívjétől. Uri István...

Közzétette: CENTRÁL SZÍNHÁZ2019. január 23., szerda
betöltés...