Egy anya bevallja, hogy egy vírusos Instagram videó megmentette a babája életét, és felfedte a veszélyes jelet, amivel minden szülőnek tisztában kell lennie

Számos hátránya ellenére a digitális tartalmak és a közösségi kapcsolódás a mai korban potenciálisan jelentős pozitív hatással járhat. Monique Dirksz, egy elhivatott édesanya és elismert televíziós riporter egy nemrégiben közzétett Instagram-bejegyzésében nyíltan beszámolt egy aggasztó eseményről, amely a kisfiát érintette. A figyelemfelkeltés reményében az anyuka elmesélte, hogyan mentette meg csodával határos módon kisbabája életét egy vírusvideónak köszönhetően.

Néhány héttel ezelőtt Monique megfigyelte, hogy fia, Noah légzése rendellenesnek tűnik, amikor lefektette a pelenkázóasztalra. Leírta a kétségbeejtő látványt, megjegyezve, hogy úgy tűnt, mintha a bordái közötti terület visszahúzódna, amikor belélegzett. Úgy tűnt, mintha a mellkasa, a bordái és a torka minden egyes lélegzetvételnél befelé húzódna.

Mivel korábban már látott egy videót a Tiny Hearts nevű Instagram-oldalon, azonnal felismerte a helyzet súlyosságát. Monique tisztázta: „Azért, mert nemrég láttam egy posztot a Tiny Hearts-on a mellkas behúzódásáról, tudtam, hogy ez egyenesen a vészhelyzetet jelenti”.

Miután felvették a babáját a kórházba, megállapították, hogy Noah légzési nehézségeit rhinovírus okozta. Az anyuka megosztotta: „Két napot töltöttünk a kórházban, figyelve minden egyes lélegzetvételét… időnként az oxigénszintje 80% alatt volt. A vírus és a hörghurut tisztul, és szerencsére már sokkal jobban érzi magát”.

Monique más szülőknek is tanácsot adott, mondván: „Ha nem követitek a Tiny Hearts-ot, kérlek, tegyétek meg”.

Monique követői gyorsan reagáltak a kommentekben, kifejezve jókívánságaikat az anyának és a babának egyaránt.

Az egyik követő azt írta: „Örülök, hogy jobban van! A mi 11 hetesünk már megküzdött az RSV-vel és a rhinovírussal. Köszönjük, hogy megosztottad velünk! Annyira fontos a felvilágosítás.” Egy másik így kommentálta: „Ez valóban ijesztő; ez csak azt mutatja, hogy néhány közösségi média tartalom hasznos lehet, még akkor is, ha az adott pillanatban nem tűnik relevánsnak. Örülök, hogy hallom, hogy már javulófélben van”. Egy harmadik követője aggodalmának adott hangot: „Szegény kisember. Remélem, hamarosan jobban lesz. A Tiny Hearts kétségtelenül a legjobb.”

A Tiny Hearts rendszeresen terjeszt tanácsokat, figyelmeztető jeleket és kifejezetten a csecsemőgondozásra szabott elsősegélynyújtási irányelveket. A szervezet oktatási tanfolyamokat kínál, Instagram-fiókjuk pedig több mint 459 000 követővel büszkélkedhet.

betöltés...