Celine Dion egészségügyi állapota tovább változott, amiről a nővére szívszorító frissítést ad

Céline Dion kihívásokkal teli évet élt meg, mióta nyilvánosságra hozta a stiff-person szindróma diagnózisát, amely egy ritka neurológiai rendellenesség, amely többek között az éneklési képességeit is befolyásolja. Nővére nemrégiben egy frissítésben elárulta, hogy Dion egészségére hogyan hatott a betegség előrehaladása.

Már nem tud bizonyos testmozgásokat irányítani.

Céline Dion nővére, Claudette Dion interjút adott, amelyben kifejtette, hogy az énekesnő állapota (stiff-person szindróma) új módokon negatívan hat rá. „Nem tudja irányítani az izmait” – mondta Claudette. „Ami összetöri a szívemet, az az, hogy ő mindig is fegyelmezett volt. Mindig is keményen dolgozott. Édesanyánk mindig azt mondta neki: ‘Jól fogod csinálni, jól fogod csinálni’.”

A színpadra való visszatérésre irányuló törekvések ellenére ez a lesújtó fejlemény árnyékot vet a jövőjére a reflektorfényben. „Igaz, hogy a mi és az ő álmaiban is az a cél, hogy visszatérjen a színpadra. Hogy milyen minőségben? Nem tudom” – tette hozzá Claudette.

Egyelőre nincs orvosság.

Egy másik interjúban Claudette elárulta, hogy Céline a nővérük, Linda gondozása alatt áll, aki jelenleg vele él Las Vegas-i rezidenciáján. Claudette megjegyezte, hogy az énekesnő „keményen dolgozik”, és szorosan együttműködik olyan szakértőkkel, akik erre a nem mindennapi állapotra specializálódtak.

Ennek ellenére a szerető nővér azt a szívszorító hírt is megosztotta, hogy nem találnak semmilyen hatékony gyógyszert a Power of Love énekesnőjének kezelésére. Megjegyezte: „Nem találunk semmilyen gyógyszert, ami hatna, de a remény fontos”.

Az aggódó nővér azt is hangsúlyozta, hogy a sztár számára fontos a pihenés. Claudette kifejtette: „Mindig mindent megtesz [fellépés közben], mindig igyekszik a legjobb lenni és a csúcson lenni”. A nővér hozzátette: „Egy bizonyos ponton a szíved és a tested próbál mondani neked valamit. Fontos, hogy hallgass rá”.

Céline valóban a pihenést és az egészségét helyezi előtérbe. A sztár az egészségi állapota miatt lemondta a várva várt világkörüli turnéját.

Mindezek ellenére Céline nem adja fel.

A Stiff-person-szindróma egy progresszív neurológiai rendellenesség, amely akaratlan izomgörcsöket okoz. Millióból csak egy-két embert érint.

Minden kihívás és nehézség ellenére az énekesnő pozitív marad, és elhatározta, hogy nem veszíti el a reményt. Kiderült, hogy Dion „amennyire csak lehet, hallgat e ritka betegség legjobb kutatóira”, és családja „bízik” abban, hogy végül felfedezi a gyógyuláshoz vezető utat, ami lehetővé teszi számára, hogy újra színpadra léphessen.

Mi is reméljük, hogy Céline hamarosan teljes erőre kap. De nem tudjuk megállni, hogy ne csodáljuk őt kitartásáért és bátorságáért; még egy ritka betegséggel való küzdelem közben is debütált a színészetben.

betöltés...