Nem szemét! 7 gyümölcs és zöldség héja, amit újrahasznosíthatsz

betöltés...

Brilliáns ötletek léteznek arra, hogy az eddig konyhai hulladékként kezelt zöldség- és gyümölcshéjakat hogyan használhatod fel. Több lehetőség rejlik bennük, mint gondolnád!

1. Avokádó héj: Arcra és hajra

Az avokádó héj nagyjából olyan hatást fejt ki a bőrödre, mintha egy sűrű, hatóanyagokban gazdag hidratáló krémet használnál. A benne lévő zsírsavak nem csak a bőrnek, de a hajnak is nagyon jót tesznek. Ha az avokádót éppen most használtad fel egy recepthez, a lehámozott héjjal egyszerűen dörzsöld végig az arcodat vagy a hajadat, majd 20 perc hatóidő után mosd le.

2. Kurmplihéj: Süsd ki!

Nagyon finom ropogós chips készíthető a burgonya héjából is. A közeljövőben biztos te is főzöl krumplival, így hamarosan kipróbálhatod ezt a mennyei csemegét, ami bónuszként krémlevesekhez feltétnek is kiváló.

3. Narancshéj: Fogfehérítéshez

Kb. 1 cm széles csíkokra vágd fel a narancshéjat. Fogmosás előtt dörzsöld be a fehér felével a fogaidat. A benne lévő savak csodás fehérítő hatást fejtenek ki. Ezután moss fogat, de ne azonnal, várj kicsit, nehogy a fogzománc károsodjon.

4. Uborkahéj: Hangyák ellen

Tégy uborkahéjat egy éjszakára arra a helyre, ahol a hangyák be szoktak törni a házba. Ez a megoldás gyerek- és háziállat barát is!

5. Banánhéj: Növények megtisztításához

Nem csak cipőfényesítéshez, de a szobanövények portalanításához is kiváló a banánhéj. A belső felével töröld át a leveleket!

6. Citromhéj: Rozsdamentes acél, króm és réz felületek megtisztításához

Dörzsöld át a felületeket a citrom héjával, hogy azonnal visszanyerjék eredeti fényüket! Mintha csak újak lennének!

7. Sárgarépahéj: Tojásrántottába

A sárgarépahéjat keverd a tojáshoz és süsd ki rántottaként! Finom ízt ad neki és gondoskodik arról, hogy némi zöldséget is magadhoz vegyél reggelire!

betöltés...