Ez nagyon szomorú: Senki sem tudott a legendás tévés, Baleczky Annamária temetéséről

Hiába volt egykoron olyan népszerű, Baleczky Annamária temetése is olyan volt, mint élete utolsói évei: nem volt mellette szinte senki…

Hiába volt az ország egyik legnépszerűbb bemondónője, mégsem vehettek tőle búcsút hajdani rajongói, barátai. Az október elején, hetvenéves korában elhunyt Baleczky Annamáriát ugyanis a legnagyobb titokban temették el.

Értesítést senki nem kapott a temetéséről, így egy-két rokonon kívül senki nem lehetett jelen a végső búcsúnál.

– Engem a halála után néhány nappal az intézet hívott fel, mert még a rokonai elérhetőségét sem tudták – kezdte a történetet lapunknak az egykori hajdani kolléganője és egyben egyik legjobb barátnője, Bay Éva. – Ugyanis jó néhány évvel ezelőtt Annamari minden kapcsolatot megszakított velük.

Az intézet így nem tudta, hogy kit is értesítsen. Mivel én ismertem a sógornője elérhetőségét, megadtam nekik. A vége az lett, hogy a sógornő még engem szidott le, hogy mit nyilatkozgatok az újságoknak…. Pedig nem nyilatkoztam, hanem válaszoltam azokra a kérdésekre, amit az újságíró kollégái feltettek nekem.

Nem is értesítettek a temetés időpontjáról sem, pedig szerettem volna elmenni. Igazság szerint még azt sem tudom, hogy elhamvasztották, vagy koporsós temetése volt-e. Sőt, még azt sem tudja senki, hogy egyáltalán megtörtént-e a végső búcsú.

De biztosan igen, hiszen már lassan másfél hónap eltelt a halála óta, és nincs az a temetés, ami ilyen sokáig elhúzódna. Azt hiszem, az történhetett, hogy Annamarit szépen, csendben, a nyilvánosság, a hajdani kollégák, barátok teljes kizárásával temették el.

Mindezt annak ellenére, hogy akárhogyan nézzük is, ő mégiscsak egy közszereplő volt…

betöltés...