Te tudod hogyan élnek az emberek az Északi-sarkkörön? Itt az ideje, hogy betekintést nyerj a világukba!

Az Északi-sarkkörre mindenki másképp gondol, de egy valami közös a történetben és az a hó. Ez a hely kemény és veszélyes, vastag hótakaró borítja az egész tájat, nagyon kevés ember él ott, és sose lehet tudni mikor milyen csapás következik be. Az ott élők legjobb barátai a medvék. De, hogy mi történik valójában a permafroszt területén?

Most megmutatjuk nektek, hogyan élnek ott az emberek, ahol iszonyat mínuszok uralkodnak.

Az emberek élete nagyon függ az időjárástól.

Északon tilos az extra hideg fagyban vagy erős szélben kimenni a házból.

Az 1-5. évfolyamos diákok -45 ° С foknál

A 6-9. évfolyamosok -48 ° С foknál

A 10-12. évfolyamosok pedig -51 ° С fok alatt nem mehetnek iskolába. A diákok mindig hallgatják rádiót, hogy mikor van szünnap.

Milyen ételek vannak?

Mivel az élelmiszereket az Északi-tenger felől importálják, az élelmiszerárak nagyon magasak más régiókhoz képest. A zöldségek és gyümölcsök nem kifejezetten jók, de vannak jó helyi termékek például tejtermékek, kenyér, hús és hal. A vadászok és a halászok nem hagyják, hogy a lakók éhesek maradjanak.

A téli éjjel.

Még mindig lehetetlen meghatározni a napszakokat. Ezért ajánlatos mindig órát viselni. Ha besötétedik, akkor sem félnek az ott lakók, mert a hó sok fényt ver vissza.

A nappalok.

Van olyan időszak, mikor a nap egész nap fent van, és alig lehet elaludni tőle. Szorosan be kell húzni a függönyöket vagy szemkötőt kell viselni, hogy aludni lehessen. Előnye, hogy a gyerekek biztonságosan kint lehetnek.

Északon az emberek nagyon hosszú szabadságokat tartanak.

A távoli földrész lakói számos előnnyel rendelkeznek Oroszország többi részével szemben. Például több a fizetés, és 2-szer több idejük van a nyaralásra. Legalább 2 hónap szabadságot kapnak. Viszont sokkal nehezebb elhagyni a kontinenst. Csak repülővel juthatsz el egy központi helyre, ahol csatlakozást kell nézned, hogy eljuthass a kívánt országba. Sokan halmozzák a szabadságokat, akár 4-6 hónapig nem mennek dolgozni.

A legjobb tavaszi-nyári szórakozás – nézni a jég sodródását.

A jég tavasszal elkezdhet mozogni, ami miatt hatalmas jégtömbök úsznak a tengeren vagy folyón. Ám a parton még mindig hatalmas jégtakaró van, ahol kiváló nyári fotókat lehet készíteni.

Minden északi ember álma, hogy egyszer igazi szárazföldre mehet.

Ezen területek lakói az Északi-sark másik oldalán található tájakat szárazföldnek hívják. Majdnem mindenki el akar egyszer menni, de valamiért késlekedik az indulás pillanata.

A nyár egy kiszámíthatatlan dolog.

Miután reggel elmentél egy vastag pulóverben dolgozni, este már könnyű ingben sétálhatsz az utcákon. Júniusban reggel + 7 ° С, délután +27 ° C , este megint +7 ° C van. Ezért a nyári kabát teljesen normális dolog. Sőt, nyáron lehet hó is.

Itt nincsenek fák.

Nincsenek rendes fák, amelyeket a déli vagy közép-orosz állampolgárok ismernek. Kevés növény képes alkalmazkodni a permafroszt feltételekhez. Törpe nyírfák nőnek elszórtan, illetve sok bokor található itt a tundrán.

Sok téli sport van.

Hol máshol lehetne síelni, motoros szánt vezetni, téli halászatokat folytatni, ha nem az Északi-sarkkörön? Ez a téli sportok aktív helyszíne, amelyet maga a természet teremtett.

Technika a hidegben.

Ha a kocsidat az utcán hagyod éjszakára, reggel nehezen fogod megtalálni. Amikor a hőmérséklet -40 … -45 ° С alá csökken, a járműveket nem lehet elindítani és inkább várnak a kicsit melegebb időre. Egy fűtött garázs mindent megoldana, de nem mindenki rendelkezik ilyen luxussal.

Hogyan kell vezetni a város körül?

Az északi közlekedés elég nehéz, ezért jobb, ha nagy kerékkel rendelkező autót választasz mert az utakat hatalmas hótakaró borítja.

Vannak napok, amikor semmi sem látható a ködben és a hóviharokban.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Как то так было сегодня🌫🤷🏼‍♀️ #солнцемытебяждем Можно конечно выехать за город и увидеть его, но пока не получается😌 Якутия-как по мне, так это ад любого вегетарианца🙈видела не один комментарий, что мех не для красоты, и “полярники в шубах не ходят” не спорю, он покупается чаще всего из надобности, и да, можно заменить на пуховик, тёплый такой, канадский, но тогда мы будем похожи на город пингвинчиков, да и сложно перевернуть сознание всей республики, для которых шуба и унты, а ещё и шапка меховая-это как необходимость, ну да ладно шубы, а еда, ведь она почти на 90\% состоит из мяса🙈 тут как быть подскажите?причём всевозможного. Я не смогу рассказать все тонкости якутской кухни, так как я не рыбно-мясной фанат, я больше по овощам и фруктикам🤤 а поход на крестьянский рынок зимой, для меня пытка🙈😬 стараюсь бегом пробежать мимо прилавков, на которых на тебя смотрят мертвые рыбы, зайцы и просто лежат части туш, за замороженными ягодами, за облепихой на пример, а вот летом там хорошо☺️ Ну, что для одного пытка, для других рай, для любителей строганины например, это когда берут большую рыбу, замороженную, сырую и строгают её филе, острым якутским ножом, чтоб прям такие тонкие рулетики получились, и быстро-быстро, пока она не расстаяла съедают😅И даже проводят фестивали, где соревнуются кто тоньше и длиньше настрогает рыбу🙈 Индигирка, тоже замороженная рыбка, но уже кубиками) Кровяная колбаса-тоже вроде как деликатес😌 На этом мои глубокие познания кухни заканчиваются😭🙈 о вкусовых ощущениях, попробовав строганины разок, больше я не пробовала, ну не потянуло меня взять ещё🤷🏼‍♀️ не поняла вкуса может, не знаю, и икру ещё терпеть не могу🤢 ну не вкусно же🤣 в комментариях расскажите пожалуйста о ваших любимых национальных блюдах Якутии, кто, что готовит и на сколько это вкусно☺️ P.s. Да, я хожу в шубе, унтах и ем мясо, но просто не фанатею от этого🙈

Anastasia Gruzdeva (@anastasiagav) által megosztott bejegyzés,

De amikor kitisztul az idő, az északi tájak titokzatos szépsége és a permafroszt terület különlegességei egyből megpillanthatóak.

betöltés...