9 ordító jele annak, hogy egy mérgező kapcsolatban élsz

A társadalom azt sulykolja belénk, hogy érzelmileg függnünk kell a partnerünktől, és egy kapcsolatban a lehető legtöbb időt együtt kell tölteni. Azonban az igazság az, hogy hosszútávon a másiktól való totális függőség szép lassan felemészti a kapcsolatot, és mi ezt nem vagyunk hajlandóak észrevenni, ugyanis mint tudjuk, a szerelem vak.

Tökéletes kapcsolat nem létezik, ezt mindenki tudja. Senki sem tökéletes, és mindenki követ el hibákat a szerelemben. Viszont van egy határ, amit nem szabadna átlépni, és sokan észre sem veszik, hogy ez már réges-rég megtörtént. Ha nagyon sok pontban magatokra ismersz, lehetséges, hogy már menthetetlen a kapcsolatotok.

1. Nem engedi, hogy a barátaiddal találkozz

Alig látod a barátaidat, és amikor igen, általában ő is veled jön. Ha ez ismerősnek hangzik, figyelmeztető jel lehet. Meg kell értenetek, hogy a kapcsolatoknak néha térre van szüksége, hogy fejlődni tudjon. Mindenképpen teret kell adnotok egymásnak, hogy elkerüljétek az egymás mellett megfulladást.

2. Ellenőrzi a költéseidet.

A bizalom fontos, de magadra is gondolnod kell. Ne hagyd, hogy a párod kezelje a pénzedet, gondolj bele, mi történne, ha véget érne a kapcsolatotok? Hogyan tudnád normálisan kezelni a pénzed? A közös kassza intézménye csak úgy működik, hogy a pénzeteket együtt kezelitek, miközben el is van különítve egymástól.

3. Csekkolgatja a mobilodat

Sajnos mára már szinte teljesen elfogadottá és megszokottá vált, annak ellenére hogy egymás emailjeinek, telefonjának és facebookjának ellenőrizgetése egyáltalán nem normális dolog. Ez nem a szerelem jele: a magánszféra megsértése és egy egészségtelen párkapcsolat ismertetőjegye. Rengeteg felesleges vita okozója, amely hihetetlen mértékben eltávolíthatja egymástól a feleket. Meg kell tanulnotok bízni egymásban, mert a bizalom az egészséges kapcsolatok alappillére.

4. Megmondja, mit vegyél fel

A stabil kapcsolathoz először is magadat kell szeretned és tisztelned. A partnerednek nem tetszik az öltözködésed? Netán a sminkeddel van baja? Ezt nem az ő dolga eldönteni. Magadnak öltözködsz, nem másoknak.

5. Mérges lesz, ha sokáig nem veszed fel a telefont

Ha úgy gondolod, hogy ez a hozzáállás nem ártalmas, gondold át kétszer. Jusson eszedbe: a szerelemnek jó érzéseket kéne okoznia benned, nem pedig szorongást, negatív érzelmeket. Ha nem fogadott hívásod van a párodtól, és ettől összerándul a gyomrod, valami nagyon nem stimmel.

6. Féltékeny a legjobb barátodra.

A féltékenység egy gyilkos kór. Előfordul, hogy ezzel kapcsolatban viccelődünk, de amikor a poénkodás komollyá válik, jobb ha megszöksz. Mert ezt megszokni nem lehet. Ha a partnered nem bízik benned, soha nem lesz egyensúly a kapcsolatotokban.

7. Néha félsz kimondani, amit gondolsz.

A partnered normális esetben egy olyan személy, akiben száz százalékig megbízol, nem pedig olyasvalaki, akivel kerülsz bizonyos témákat. Ne félj kimondani a gondolataidat, és ne tarts attól, hogy valamiben esetleg nem értetek egyet, hiszen a különböző véleményektől és látásmódtól lesz egy kapcsolat gazdag és sokszínű.

8. Bánt, sérteget.

Van egy pont, amelyet ha átléptek, onnan nincs visszaút. Ezt a pontot sosem szabad elérni. Ha a társad folyton kritizál és sérteget téged, és ez teljesen megszokottá vált, ennek véget kell vetned. A legjobb, ha már a kapcsolat elején leszögezitek, hogy nem sértegethetitek egymást, ha ő ezt megszegi, te ne támadj vissza. Ennél te jobb vagy.

9. A barátaid látják, hogy valami nem stimmel.

Ha ez így volt, hallgatni kellett volna rájuk. Egy kapcsolatban élve nehéz a dolgokat objektíven vizsgálni, de a családtagok vagy barátok segíthetnek abban, hogy tisztábban lásd a dolgokat, mert ők mindig más szemszögből látják a dolgokat.

Ha gyakran megjegyzik, hogy szomorúnak, csendesnek vagy zavartnak tűnsz, valószínűleg egy olyan problémát látnak, amelyet te nem vagy hajlandó észrevenni.

És milyen az egészséges kapcsolat?

Egy egészséges kapcsolat rengeteg fontos összetevőből áll, úgy mint biztonság, támogatás, kölcsönös tisztelet. A legfontosabb, hogy megértsétek: a túlzott féltékenység nem a szerelem jele. Először magadat kell megtanulnod szeretni és tisztelni, hogy megtudd, mi kell neked, mivel a párkapcsolatok mindig a belső szeretetünk tükörképei.

betöltés...