Ez a főiskolás lány már hónapok óta nem borotválkozott! Így néz ki most:

A nőknek sokszor nincs egyszerű dolguk, hogy megfeleljenek az elvárásoknak. Finomnak, ápoltnak, nőiesnek és persze szinte tökéletesnek kell lenniük, ha a kiszemeltet meg akarják hódítani – gondolják ők. Talán már ezeket az elvárásokat sokszor nem is a férfiak állítják fel a nőkkel szemben, hanem a nők. Napjaink egyik kedvelt témájává vált, a szőrtelenítés. A szőrnek egyébként a funkciója az évezredek során visszaszorult, tehát nem igazán fogunk a homo erectushoz hasonló szőrzettel rendelkező embertípust látni.

Azonban mégis az egyik legérdekesebb kérdéssé vált manapság, hogy: szőrtelenítsen egy nő avagy sem? Még a nők körében is eléggé megosztott az a kérdés, annak ellenére,hogy mindenki számára macera.

Ezt a procedurát unta meg a gyönyörű 24 éves spanyol lány, Ana Calatayud Perez-Manglano. Még novemberben határozta el, hogy felhagy a már hétköznapi szokásává vált borotválással. Semmilyen betegésge nincsen, hogy azért jutott erre a döntésre, egyszerűen csak megunta.

Rengeteg negatív kritikát kapott a külsejével kapcsolatban. Nők és férfiak egyaránt tettek megjegyezést arra, hogy nem szőrtelenít, függetlenül attól, hogy ő jól érzi magát így. Aztán mivel az Instagramján egyre több szőrös képet pózolt nyilvánvalóvá vált követői számára, hogy komolyan gondolja.

Elmondása szerint soha nem volt ennyire felszabadult és boldog. Amióta nem szőrtelenít sokkal kevésbé érzi magát gátlásosnak. Tény,hogy az utóbbi időben egy kósza szőrszál miatt is megőrülnek a nők, és egyből ki akarják húzni, tépni,mert hogy nem oda illik.

Ana-t rengeteg férfi találta meg bántó üzenetével, miszerint soha nem fog párt találni. Vagy, hogy ez mennyire gusztustalan. Viszont, amin meglepődött, hogy kezdetben a nőktől is kapott hasonló hangvételű üzeneteket, de egyre több lett a pozitív visszajelzés.

Egyre több nő köszönte meg, hogy végre valaki helyettük is fel meri vállalni a szőrösséget. Rengeteg e-mailt, üzenetet, videót kap melyben hálájukat fejezik ki.

Ez egy nagyon jó kezdeményezés, ami felvállalja, hogy egy nő szőrrel a lábán is lehet tökéletes. Remélhetőleg ez nemcsak egy fellángolás,hanem tényleg komolyan is gondolja.

betöltés...