Kiadták a riasztást – Elég durva idő lesz szenteste előtt

Erre lehet számítani.

Közeleg az ónos eső

Az Észak-Alföldön a már most is fennálló erős köd miatt, északkeleten és délnyugaton a közelgő hó és ónos eső miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A met.hu azt írja, a látási viszonyokban inkább javuló tendencia valószínű, de főleg az Észak-Alföldön továbbra is megmaradhat a sűrű köd. Az éjszakai órákban többnyire köd, (zúzmarás köd) kialakulására lehet számítani.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

86. Jégbe zárt világ Fázósan összerezzen. Csilingel a szél.

Zoli (@egycsepp) által megosztott bejegyzés,

Hó, eső, ónos eső

A jelenlegi csapadékzóna kelet, északkelet felé mozog tovább délutánig. Északon, északkeleten hó, másutt fagyott eső, ónos eső, eső formájában számíthatunk belőle csapadékra. Késő délután, kora este délnyugat felől azonban egy újabb hullámban érkezik ismét csapadék. Ez a csapadékzóna elsősorban az ország déli felén okozhat ónos esőt, de mellette fagyott eső, eső egyaránt előfordulhat.

Az intenzívebb ónos eső leginkább a Dél-, Délnyugat-Dunántúlon valószínű az éjszaka folyamán. Az Északi-középhegység területén hószállingózás, ködös területeken elvétve ónos szitálás előfordulhat még az éjjel. A csapadék mennyisége általában maximum 3 mm között alakul.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#tél ##mahóvihar ##ónoseső ##szél ##hófúvás ##hideg

⛅Patrik⚡ (@patrikfranczel) által megosztott bejegyzés,

Ez lesz északon

Északon 3 cm hó is hullhat, az ország déli felén és a nyugati határvidéken ónos eső valószínű. Ennél több ónos eső (kb. 1-2 mm) leginkább Zala, Somogy, Tolna és Baranya megyében lehet helyenként. A csapadékzóna várhatóan péntek reggel hagyja el az országot. Pénteken nagyobb eséllyel északkeleten lehet hószállingózásra, gyenge havazásra számítani, az Északi-középhegység térségeben ónos szitálás is előfordulhat.

betöltés...