Ilyenek voltak az X-Faktor mentorai, amikor még ők voltak a versenyzők

Radics Gigi még kislány volt, ByeAlex nem mert a nézők szemébe nézni, amikor először feltűntek a képernyőn. Így indult a mentorok pályája.

Javában dübörög az X-Faktor, aminek egyik érdekessége, hogy immár éve óta olyan zenészek ülnek a mentori székekben, akik maguk is tehetségkutató műsorokban tűntek fel. Adta magát az ötlet, hogy idézzük fel az ő szárnypróbálgatásaikat.

Az öreg róka

Gáspár Lacit az abszolút korelnök, hiszen őt láthatjuk és hallhatjuk a legrégebben a mentorok közül, és a maga 39 évével a leg idősebb is közülük, öt évvel veri Puskás Petit és Bye Alexet is. 2003-ban, az első Megasztárban robbant be, amelynek az akkor mindössze 24-éves Laci a harmadik helyig menetelt. Sajnos az első, selejtezőben mutatott produkcióját nem találtam meg, de az alábbi bemutatkozó videójában láthatunk belőle.

Ez pedig ha jól sejtem, az a produkció, amely alapján a Somából, Bakács Tiborból, Presser Gáborból, Pély Barnából és Pierrot-ból álló, zsűri beválasztotta Lacit az élő műsorokba.

2010-ben, az 5. évadban már mint nagy öreg tért vissza, hogy duett partnerként támogassa Kállay-Saunders Andrást.

A megosztó

Puskás Peti mind a nézőket mind a zsűritagokat eléggé megosztotta annak idején. Bár nyilvánvaló, hogy színpadra termett, az ének teljesítménye hullámzó volt. Íme az egyik legelső produkciója.

Nyolcadik helyen végzett, vagyis az ötödik élőadásban esett ki, ami amúgy Queen nap volt. Kontor Tamással párbajozott, ott a Crazy Little Thing

Egy kis bónusz: a harmadik Megasztár döntősei már Gáspár Laci slágert énekeltek

A legfiatalabb

Radics Gigire a legtöbben akkor figyeltek fel először, amikor 2012-ben 15 évesen megnyerte a Megasztár 6. szériáját. Valójában már jóval hamarabb, 2008-ban próbálkozott az akkor mindössze 11 éves lány.

Ekkor a legjobb 200-ig jutott. Két évvel később ismét próbát tett. A 2010-ben mutatott teljesítménye a legjobb 24-ig repítette, ahol Lakatos Yvette-el szemben alulmaradt a párbajban.

2012-ben tehát már rutinos visszatérőnek számított…

És meg sem állt a döntőig.

A későn érő:

Bár kislemezei már jelentek meg korábban, ByeAlex a 2013-as Dalban lett országosan ismert. Az első pillanattól megosztotta a nézőket, és sokan nem bírták feldolgozni, hogy ő nyerte a versenyt. Sok celeb is nemtetszését fejezte ki sőt volt, aki egyenesen megkérdőjelezte a szavazás tisztaságát.

Nem rég az SZM-nak adott exkluzív interjúban Alex így elemezte akkori teljesítményét:

Lesütöttem a szememet, nem mertem a közönségre nézni, zavarban voltam, kapaszkodtam a mikrofonállványba, hamiskásan énekeltem a saját dalomat.

Bónusz: 2013-ban ByeAlex többek között mostani mentortársát, RadicsGigit utasította maga mögé, aki Úgy fáj című slágerével versenyzett.

betöltés...