Egy apa úgy dönt, hogy elrejti 21 millió eurós nyereményét a gyermekei elől

Ausztráliában egy névtelen apa beszélt a lottónyereményével kapcsolatos tapasztalatairól. Elmagyarázza, miért döntött úgy, hogy elrejti a hatalmas nyereményét a gyermekei elől.

Te mit tennél egymillió euróval? Ezt a kérdést szeretjük feltenni, úgyhogy képzeld el, mit tennél… 21 millió euróval! A háztetőkről kiabálnád a világ felé, vagy inkább meghúzódnál, és nem változtatnál a szokásaidon? Még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy a saját gyermekeid elől is el kell titkolnod?

Ezt a megközelítést választotta ez az ausztrál apa, aki név nélkül beszélt tapasztalatairól egy amerikai rádióműsorban! Állítása szerint 35 millió ausztrál dollárt nyert, ami körülbelül 21 millió eurónak felel meg. A pénzt úgy nyerte, hogy két évvel korábban „egy csapat kollégájával” lottózott. – írja a Mirror című brit bulvárlap.

Az újdonsült milliomos férfi úgy döntött, hogy titokban tartja a jackpotját, és csak a feleségének és az egyik testvérének árulta el a csodálatos hírt. Ezután elárulta, hogy azért döntött úgy, hogy két tizenéves fia elől is elrejti a nyereményt, mert attól tartott, hogy egész életükben arra várnak majd, hogy meghaljon, hogy örökölhessék a pénzt.

Valójában jobban szereti, ha a gyermekei előbb felfedezik, hogy mit szeretnének csinálni az életben, hogy szakmailag építsék fel magukat, és önállóan keressenek pénzt. Ugyanakkor a multimilliomos bevallja, hogy azért dolgozik tovább, mert szereti a munkáját, és mert így tudja fenntartani a látszatot.

Szilárd alibi a vagyonának fedezésére

Elmagyarázza, hogy akkor döntött e körültekintő módszer mellett, amikor felfedezte, hogy minden ötödik lottónyertes elveszíti a vagyonát a jackpotot követő tíz évben. Egy amerikai tanulmány még azt is megállapítja, hogy a lottónyertesek 70 százaléka néhány éven belül csődbe megy.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Dave Ramsey (@daveramsey) által megosztott bejegyzés

A családapa szerint ez a veszteség a nyertesek egy visszatérő hibája miatt következett be: az, hogy tájékoztatták a körülöttük élőket a nyereményükről. Ezért ő és felesége úgy döntöttek, hogy titokban tartják a zsákmányt, és még a sors szerencsétlen fordulatát is kihasználhatták, hogy igazolják megnövekedett költekezési képességüket.

Nem sokkal a jackpot bezsebelése után a felesége dédnagybátyja, aki egyedülálló és gyermektelen volt, meghalt, és örökségének nagy részét a feleségére és a testvérére hagyta. Egy örökség, amely alibit biztosított a milliomosnak, aki így új otthont tudott adni az édesanyjának.

betöltés...