Egy poligámista férfi, 6 feleségének és 29 gyermekének valós története

A Real Stories videójának első néhány pillanata sokak számára riasztó lehet. Megpillanthatunk egy fiatal fiút, aki nyíltan beszél arról az interjúkészítőnek, hogy ha majd egy kicsit idősebb lesz, szívesen tartana 12 feleséget.

Azt gondolhatnánk, hogy csak viccel, de ha megnézzük a családot, amelyben felnőtt, akkor ez végül a valósággá válhat.

A Hat feleségem és 29 gyermekem című dokumentumfilm az 51 éves Tom Green, egy mormon poligámista életébe enged bepillantást, aki a Utah állambeli Salt Lake Citytől mintegy 200 mérföldre, Salt Lake Citytől távol él hat feleségével és sok gyermekével.

Tom első felesége, Linda arról beszélt a stábnak, hogy 14 éves korában ment hozzá Tomhoz.

„Tom 35 éves volt. A szüleim beleegyezésével” – magyarázza Linda. „Mert úgy gondolták, hogy Tom nagyon jó ember, és látták a szívét [és] azt, hogy nem csak azért van, hogy kihasználjon egy fiatal lányt.”

Tom második élete, Shirley arról beszél, hogy 15 éves korában találkozott Tommal, és egy kis időt töltött náluk, hogy dolgozzon és megismerje Lindát, mielőtt összeházasodtak volna. Shirley édesanyja, June, aki ma már elvált feleség, valójában Tomhoz ment feleségül ezután.

Tomnak végül összesen hat felesége lett, és az évek során 29 gyermeke született, akik közül 26 12 év alatti gyermek még mindig a Greenhaven-i családi birtokon él.

Tom beszél arról, milyen kritikákat kapott az évek során, amiért ilyen fiatal korú lányokat vett feleségül.

„Ezek a lányok férjhez akartak menni, és bebizonyították azt a rendkívül ritka tulajdonságukat, hogy ilyen fiatalon képesek felelősséget vállalni” – magyarázza Tom.

A különböző feleségek gyermekeit különböző „csapatokba” sorolták, és a Greenhaven telkén lévő több mobilházban töltik az idejüket.

Ha még többet szeretnél megtudni ennek a poligámista családnak a belső működéséről, nézd meg a videót.

betöltés...