8 furcsa betegség, ami láttán az orvosok tehetetlenek!

Képzeld el, hogy elalszol, másnap reggel felébredsz és rájössz, hogy nagyon furcsa hangon beszélsz. Már sokszor láttunk ilyen eseteket sci-fi filmekben, de az igazság az, hogy ilyen a valóságban is létezik. Sok olyan ritka betegség létezik, ami láttán tehetetlenek az orvosok. Most ezekből hoztuk el nektek a 8 legfurcsábbat.

1.Fibrodisplations

Ez egy ritka és súlyos genetikai betegség, amire az a jellemző, hogy az izmok, inak és szalagok folyamatosan csontosodnak. A képen látható csontvázon jól látható a betegség súlyos következménye.

2. Lethargikus encephalitis

Feltételezhető, hogy a betegség vírusos, de nem ismerhető fel specifikus kórokozó. A betegséget magas láz, torokgyulladás, fejfájás, gyengeség, remegés és alváshiány jellemzi. A betegség első felfedezője “alvási betegségnek” nevezte. Speciális kezelés nem létezik, a páciens nem tud gyógyulni.

3. Hideg allergia

A hideg allergia örökletes és szerzett betegség is lehet, amelyben a test csalánkiütéshez hasonló kiütéssel reagál a hidegre.

Ezt a genetikai betegséget vámpír szindrómának is nevezik. A beteg nem lehet napsütésben.

5. Akcentus szindróma.

Ennek a szindrómának az okai nem egyértelműek, de sok esetben trauma, agyvérzés vagy agydaganat áll a háttérben. A szindrómának a jellemzése, hogy megváltozik a kiejtésünk és elkezdjük akcentussal beszélni az anyanyelvünket.

6. Hipertrócózis

A szőrnövekedés olyan helyeken indul meg, ahol nem szabadna. Például az arcon.

7. Trimethylaminuria

A betegség “Hal szag” szindróma név alatt is ismert. A betegség azt eredményezi, hogy hal szagunk lesz, és mi nem vesszük észre.

8. Urbach-kór

Ennek a betegségben az a jellemzője, hogy elmúlik az összes félelmünk. Például a páciensek nem félnek a kígyóktól, mérgező pókoktól, horrorfilmektől és semmilyen vészhelyzetektől.

betöltés...