8 rejtett jel, ami veserákra utalhat, de amit kevés ember vesz tudomásul

A veséket érintő rosszindulatú daganatos betegség 8 jele, amiről kevés ember vesz tudomást!

Ritkán hallani, de a veséket is megtámadhatja a rák. Egyelőre olyan szűrési módszer nem létezik, amivel előzetesen megállapítható lenne a kór, leggyakrabban ultrahangos vizsgálattal szokott fény derülni a problémára. Leginkább akkor van baj, amikor valakinek a vizeletében vér van, amihez erős, hasogató, de olykor tompa derékfájdalom is párosul.

Most azonban olyan 8 tünetet sorolunk fel, amely a veserákra utalhat.

1. Egy dudor érzése a has alatt, a deréktájon

Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy veserákban szenvedsz, de ha több napig kényelmetlenül érzed magad, és a dudor fáj, feszít, akkor érdemes felkeresni egy szakorvost, mert lehet, hogy veserák vagy -kő okozhatja a tüneteket.

2. Lágyéki fájdalom

Ha a fájdalom állandósul, akkor orvoshoz kell fordulni, minél előbb, annál jobb.

3. Véres vizelet

Ez nyilván utalhat arra is, hogy a veséidben káros elváltozások indultak be, de könnyen megtörténhet, hogy egy súlyosabb húgyúti fertőzés áll a háttérben. Orvos felkeresése ilyen esetben is kötelező.

4. Kimerültség, fogyás

Ha gyakran vagy kimerült, nincs étvágyad, és lassan, de egyre soványabbá válsz, akkor jól jöhet egy alapos orvosi kivizsgálás, mert a háttérben akár súlyos vesebetegség is állhat.

5. Magas vérnyomás

Ha a vérnyomásod stabil, a normál keretek között mozog, de egyszerre elkezd emelkedni, akkor ezt a veserák is okozhatja. Ez azért lehetséges, mert ha felbomlik a vesék folyadékszabályozó mechanizmusa, akkor a vér sűrűbbé válik, és kialakul a magas vérnyomás.

6. Vérszegénység

A vérszegénység elég súlyos rendellenesség, amelyet kezelni kell, és az azt kiváltó okokkal is foglalkozni kell, ezek lehetnek a vesét érintő betegségek is, amelyek között ott lehet a rák is. Ha rosszul működnek a vesék, nem tudják serkenteni a vörös vérsejtek előállításában szerepet vállaló eritropoetin nevű hormon termelését.

7. Indokolatlan láz

Ha nem fáztál meg, nem köhögsz, nem fájnak az ízületeid, csak egyszerűen belázasodsz, akkor lehet, hogy a veséidben lévő gyulladás okozza a problémát, így keress fel egy orvost.

8. Férfiaknál a jobb herében kialakuló visszértágulat

Ezt akár a veserák is kiválthatja, ezért minél előbb orvoshoz kell fordulni, hogy a probléma kiderítése után megkezdhessék a megfelelő kezelést.

betöltés...