9 dolog, amelyre jobb ha odafigyelsz egy manikűr során, ha nem akarod veszélyeztetni az egészségedet

Nemrégiben érdekes híreket kapott néhány fórum és közösségi oldal, ahol azt írták, hogy hepatitisz vagy más ijesztő betegségek alakulhatnak ki, manikűröztetés folyamán. Ennek eredményeképpen egyes nők elkezdték saját maguknak festeni körmeiket, mások viszont figyelmen kívül hagyva ezeket a pletykákat továbbra is körömszalonokba jártak. Az alábbi dolgokra mindig oda kell figyelni!

Eszközök kibontása előtted.

A szerszámokat egy papírzacskóból kell elővenni a megfelelő sterilizálás érdekében, fontos, hogy ez a folyamat előtted történjen meg. A papírtasakban egy kis négyzet alakú mutató van, ami eredetileg szürke színű, de, amint felbontják a csomagot sötét rózsaszín vagy világosbarna lesz (a szín a sterilizálás módjától függ, ami lehet gőzzel vagy száraz levegővel is tisztítva).

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Все инструменты, которые соприкасаются с кровью клиента💉кожей, раной или слизистой оболочкой и могли нарушить её целостность, должны быть стерилизованы!👾 Безопасность 💧для вашего здоровья и здоровья ваших 💚 клиентов зависит от высококачественных крафт-пакетов для стерилизации. Приобретайте выгодно☝🏼 За ценой ➕ в комментарии👇🏼 . #сухожаровыйшкаф #дезинфекция #дезинфекцияистерилизация #дезинфекцияинструментов #инструменты #безопасныйманикюр #стирильно #крафтпакеты

КРАФТ ПАКЕТЫ | ДЕЗИНФЕКЦИЯ (@safe.manicure) által megosztott bejegyzés,

A narancsfa pálcák, papírtörlők és bizonyos eszközök csak egyszer használhatók.

Bizonyos manikűreszközöknek eldobhatónak kell lennie. Ezért kell figyelni arra, hogy a papírtörlőket, pamacsokat és a narancsfa pálcákat, hogyan használják a szalonban. A használt pálcákat különleges hulladéktartályokba kell tárolni (néhány körmös eltöri ezeket a rudakat is).

A jó manikűr nem kevesebb, mint egy óra.

Mielőtt elkezdődne az eljárás, kérdezd meg a körmöstől, mennyi időt vesz igénybe a procedúra. Ha azt mondja, hogy körülbelül 30 percet, akkor valószínűleg másik szalont kell választanod. A klasszikus manikűr kb. egy órát vesz igénybe, ahol 40 percig tart a bőr eltávolítása és a körmök alakítása.

További 20 perc szükséges a köröm zsírtalanításra, alapozására, 2 réteg körömlakk felvitelére és rögzítő réteg felkenésére.

Egy jó szakember nem fog olcsó körömlakkot használni a körmeiden.

Ne félj megkérdezni, hogy milyen anyagokat fog használni a körmeiden. Egy olcsó körömlakk túlszáríthatja a körmeidet. A nagy mennyiségű savaknak köszönhetően mélyen belekerül a körömlemezbe, és károsítja annak szerkezetét. Ennek eredményeként a körmök néhány ilyen eljárás után rétegződhetnek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

История одного пальца Чёрный цвет #mylove024 в один слой! 💪

Обучение Маникюр Благовещенск (@marinova_mary) által megosztott bejegyzés,

Az ügyfelet és a szakembert védeni kell a vegyi anyagoktól.

Számos anyag kellemetlen szagot eredményez. Az akrilpor, ami a régi réteg bevonásakor keletkezik, károsíthatja az egészségét. Éppen ezért a manikűr készítéséhez szükséges egy porelszívó. Szintén egy nagyobb elszívónak kell lennie az egész szalonban is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

🔷МАСКА-РЕСПИРАТОР С УГОЛЬНЫМ ФИЛЬТРОМ МНОГОРАЗОВАЯ . 🔲Маска-респиратор разработана для мастеров, заботящихся о своем здоровье. Благодаря специальному угольному фильтру маска поглощает до 95\% загрязняющих веществ, пыли, вредных летучих соединений и отлично нейтрализует запахи. ➡️Маска абсолютно гипоаллергенна, а боковой клапан обеспечивает беспрепятственное дыхание. Боковые лямки надежно поддерживают маску, а благодаря округлой форме, маска плотно прилегает к лицу, повторяя его контур. ➡️Также маску рекомендуется использовать и в период эпидемий инфекционных заболеваний, так как активированный уголь, составляющий основу маски, является отличным антибактериальным барьером для вирусов и микробов. . ➡️Маска-респиратор намного эффективнее, чем обычные медицинские маски, и срок ее использования намного выше . ➡️2 руб 50 коп . ▫️▫️▫️▫️▫️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ . ☎️МТС +375(33) 9031717 Viber . ☎️Velcom +375(29) 9031742 . 📬Доставка почтой в любой регион Беларуси . 🚘Доставка курьером по Минску в день заказа . 🛒Самовывоз . #маскидляманикюра #маскадлямастера #угольнаямаскадлялица #ногти #маникюр #маникюрчик #ногтиминск #маникюрминск #минск #гельлак #гельлаки #купитьгельлакминск #вседляногтей #вседляманикюра #nails #girls #beauty #minsk

Гель лаки Стразы Дизайн Минск (@newlac) által megosztott bejegyzés,

A szakember csak tiszta és egészséges kézzel dolgozhat a körömlemezeken.

Ha a szakember elkezd dolgozni a manikűrön, miközben nem figyel oda a kezén lévő apró karcolásokra és a látható körömbetegségekre, akkor baj van. Azok a technikusok, akik értékelik hírnevüket, soha nem kockáztatják meg, hogy sérült kezekkel dolgozzanak.

Ebben az esetben azt javasolják, hogy kezeljék a sebet és csak utána, fogjanak munkához.

A szakembereknek szakszerűen kell használni a szerszámokat és vegyi anyagokat.

Kaparók, trimmerek és különböző vágókészülékek, valamint aceton, akrilátok és szintetikus polimerek – olyan sok dolog van, amellyel a körmeink szépek lesznek. Ugyanakkor figyelnünk kell arra, hogy a technikus magabiztosan tartsa a fent említett eszközeit. Ne habozz a szakembertől igazolást kérni, hogy az adott tanfolyamot elvégezte-e.

A körmösnek tisztán kell tartania a munkaterületet.

A szalon jó hírneve részben az alkalmazottai és a manikűrös asztalának rendezettségétől is függ. Mielőtt egy új vendégen kezd el dolgozni, a körmös megtisztítja a munkaterületet és eldobja a használt kesztyűt. Ezt követően meg kell mosnia a kezét egy antibakteriális szappannal. Ezt fel kell ajánlaniuk a vendégeknek is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

божемой какое холодное сегодня утро 😭❄️ Одеться по погоде было трудно)) Решила поделиться с вами этой красивой картинкой 🖤 Конечно, мое рабочее место ещё такое не такое, как я бы хотела :)) но все впереди 🤞🏻 С переходом в отдельную комнату и , когда я смогла сделать ее чуть лучше, работать стало легче) ничего не раздражает, не дергается глаз от бежевых обоев )) А вообще желаю вам отличного дня ☺️ @studio.nails_bu

Курсы МАНИКЮР НОВОПОЛОЦК (@studio.nails_bu) által megosztott bejegyzés,

A szalonba nem szabad magazinokat tenni.

Meglepően hangozhat de, a magazinok számos mikrobát tartalmazhatnak, mert minden vendég azt kezdi el lapozgatni várakozás közben. Ezek negatív hatással vannak a kézre, nem utolsó sorban fertőzés is kialakulhat.

betöltés...