A petefészekrák 3 figyelmeztető tünete, amiket neked sem szabad félvállról venni

A petefészekrák legfontosabb tünetei, amelyre minden nőnek oda kell figyelnie!

A petefészkek daganatos megbetegedései viszonylag ritkák, a statisztikai adatok szerint a nők mintegy 3 százalékánál alakul ki a betegség, ami önmagában nem sok, azonban a petefészekrák azért veszélyes, mert szinte mindig végzetes, ezért fontos, hogy időben, minél hamarabb észrevegyék, és megkezdődjön a kezelés.

Azért olyan nehéz a petefészekrák időben történő felismerése, mert a betegség szinte tünetmentes, és a meglévő testi jelzések is utalhatnak más problémákra.

Most következzenek azok a tünetek, amelyeket mindenképp figyelembe kell venni!

1. Puffadás

Ha állandó puffadásban szenvedsz, és úgy érzed magad, mint egy felfújt léggömb, akkor kérj egy időpontot az orvosodtól, hogy minél előbb megkezdődhessen a kivizsgálás. Fontos azt megjegyezni, hogy gyomorpanaszok esetén a puffadás kialakul, majd elmúlik, de ha a petefészkekkel van valami gond, akkor az említett tünet állandósulhat.

2. Hasi, medence körüli fájdalom

Ha a puffadás mellett fájdalmat is érzel a hasüregedben, medencédben, akkor szintén fordulj orvoshoz. Ha egy hónapban több mint 12 alkalommal tapasztalsz fájdalmat, kényelmetlen érzést az említett területen, akkor nem szabad húzni az időt, keresni kell egy szakembert.

3. Gyakori vizelési inger

Ha sűrűbben jelentkezik a vizelési inger, a megszokottnál, akkor valami nincs rendben odalent. Legtöbbször húgyúti fertőzés állhat a háttérben, de ha emellett még puffadás és fájdalom is jelentkezik, gyorsan nőgyógyászhoz kell fordulni.

Egyéb tünetek

Bármilyen, szokatlan tünet észlelése, feljegyzése fontos lehet, hogy a kialakulófélben lévő betegséget azonosítani tudják az orvosok, ezért ha hirtelen fogyni, vagy hízni kezdesz, felugrik a lázad, verejtékezni kezdesz, és közben fájdalmat, puffadást érzel a hasüreged tájékán, ne ülj tétlenül, hanem keress fel egy orvost, főként, ha már elmúltál 50 éves.

betöltés...