Megszülte, de nem fogja már megismerni újszülöttjét, mert heti háromszor ezt csinálta!

“Csak azért, mert én hamarosan meghalok, még nem kell a gyermekemnek is!”

A 27 éves Louise Cook boldog házasságban él és van három gyermeke (egy hat-, egy négyéves és egy kis újszülött). A legkisebb azonban nem fog emlékezni édesanyjára, mert Louise-nak már csak hetek vannak hátra.

Az anyuka mindössze 10 hetes volt, amikor szembesült a szörnyű hírrel, bőrrákja van. Már a tüdejére is átterjedt, az orvosok nem sok időt jósoltak neki. A betegség azért alakulhatott ki, mert Louise gyakran (heti háromszor) járt szoláriumba. Négy évvel korábban elvált előző férjétől, ami annyira megviselte, hogy állandóan szoláriumba járt, mert ott megnyugodott, feltöltődött. Ha már a szokásos sápadtsága eltűnt a mesterséges sugaraktól, Louise boldog volt. De magas árat fizetett ezért.

“Nem gondoltam, hogy a szoláriumok ennyire veszélyesek, hiszen mindenhol jelen vannak, bárki számára elérhetők” – mondja az angol anyuka. “Túl fiatal és naiv voltam, és most az életemmel fizetek érte. Nem láthatom felnőni a csodás gyermekeimet.”

Az akkor terhes anyuka megállás nélkül sírt, amikor közölték vele a lesújtó diagnózist. “Mikor végül abbahagytam a sírást, feltettem magamnak a kérdést, hogy mit tehetek, hogy a lehető legtovább életben maradjak a gyerekeimért.”

Az orvosok azt javasolták neki, hogy vetesse el a magzatot, de erről hallani sem akart. “Csak azért, mert én hamarosan meghalok, még nem kell a gyermekemnek is! Ez a dolog még inkább megerősített bennünket, hogy a picinek élnie kell. Az élet értékes.” A kis Chloe makkegészségesen született, az édesanya állapota azonban romlott. Időközben az áttét elérte az agyat is.

“Finoman elmagyaráztam a gyerekeknek, hogy anya nemsokára angyal lesz, de bármikor tudnak hozzám beszélni” – meséli Louise, aki már a saját temetését is elrendezte és összeállított két dobozt tele emlékekkel két lánya és fia számára. “Fantasztikus családom és fantasztikus barátaim vannak, akik tudom, hogy életben tartják majd az emlékemet a gyerekeim számára.”

Mivel Louise-nak már csak pár hete van hátra, az üzenete még sürgetőbb: “Félek, hogy mások is elkövetik ugyanazt a hibát, mint én, és fontosabbnak fogják tartani a megjelenésüket az egészségüknél. Nem akarom ijesztegetni a fiatalokat, csak segíteni szeretnék. Ha barna akarsz lenni, használj barnító krémet. Ne kockáztasd az életed!”

betöltés...