12 intelligens pszichológiai tipp, amit praktikusan használhatsz

Vannak olyan pszichológiai tippek, amelyek tudatalatti szinten működnek. Segítenek megnyerni a másik személy bizalmát, megkapni valaki jóváhagyását, és ellazulni, amikor stresszes vagy.

Ma megosztunk 12 tippet, amelyek minden esetben működnek, és minden helyzetben hasznosak lehetnek.

№ 1. Amikor több ember nevet, mindenki azt az embert nézi, akit a legjobban kedvel.

Jó vicc vagy érdekes beszélgetés közepette mindenki ösztönösen azt a személyt nézi, akit a legjobban kedvel. Ezért annak érdekében, hogy mindent megtudj egy baráti társaságról, készíts elő néhány igazán jó viccet.

№ 2. Rágj valamit, ha ideges vagy.

Ha egy fontos beszélgetés, vagy nyilvános beszéd előtt állsz, vagy egy olyan esemény előtt állsz, ami felidegesít, próbálj meg rágózni, vagy enni valamit.

  • Senki nem eszik, ha veszélyben van. Rágás közben az agyunk úgy gondolja, hogy nyugodtan pihenhet. Olyan jelet küld, amely enyhíti a feszültséget és segít megnyugodni.

№ 3. Ha bámulsz valakit segíthet bármilyen információ megszerzésében.

Ha nem tetszik a válasz, amit egy személytől kaptál, vagy úgy tűnik, hogy nem mondanak el neked valamit, csak bámulj rájuk.

  • Ebben a helyzetben a csend olyan elviselhetetlennek bizonyul, hogy készek bármit mondani, csak hogy vége legyen.

№ 4. Képzeld el, hogy a jövőbeli munkáltatód jó barátod.

Annak érdekében, hogy ne aggódj egy fontos vizsgán vagy egy munkainterjú során, képzeld el, hogy az előtted álló személy olyan barátod, akit rég nem láttál. Ez segít hamar megnyugodni, és a kérdéseire való válaszadás sokkal könnyebb lesz.

№ 5. Ha sokat kell emberekkel dolgoznod, tegyél egy tükröt magad mögé.

Ha sok emberrel kell beszélgetned a munkahelyeden, helyezz egy kis tükröt a hátad mögé. Meg fogsz lepődni, de sokan udvariasabbak lesznek és sokkal hamarabb fog találkozni a véleményetek. Ennek az az oka, hogy senki sem szeret haragudni vagy bosszankodni.

№ 6. Ha úgy gondolod, hogy valaki téged néz, csak ásíts.

Csak nézd meg ezt a képet. Ásítottál, ugye? Igen, az ásítás rendkívül fertőző. Hogy kiderüljön, hogy valaki figyel téged, csak ásíts és nézz körül. Az a személy, aki téged nézett, valószínűleg ásítani fog.

№ 7. Ha meg akarsz állítani egy verekedést, csak kapj elő valamit enni és állj közéjük.

Ezt a jelenséget “snackman hatásnak” nevezik. Az étkezés kapcsolódik a relaxációhoz és a nyugalomhoz. Annak a valószínűsége, hogy valaki megtámadja az étkezőt, nagyon alacsony, így a konfliktus nagyon gyorsan véget ér.

№ 8. Ha meg akarsz szabadulni valamitől, csak add meg valakinek, miközben beszélsz hozzá.

Kérdezz valakit személyes dolgokról vagy kérd ki a véleményét valamiről. A válaszadás során az agy annyira elfoglalt lesz, hogy minden más tevékenység automatikusan megtörténik. Ebben a helyzetben a legtöbb ember gondolkodás nélkül automatikusan mindent elvesz, amit adsz neki.

№ 9. Ha egyszerűen barátkozni szeretnél valakivel, kérj egy szívességet.

Ennek valami nagyon egyszerűnek kell lennie (oda adni a mártást, szalvétát, papírlapot vagy tollat). Az a személy, aki szívességet tesz, azt fogja gondolni, hogy szeretnek téged, mert tesznek neked egy szívességet.

№ 10. Rendezz fontos találkozókat a nap elejére vagy a végére.

Az emberek azokat a dolgokat memorizálják a legjobban, amelyek a nap elején és a végén történtek. Minden más elmosódik. Ezért ajánljuk a fontos megbeszélések ütemezését ezen időszakokra. Ha állásinterjúd van, próbálj meg az első vagy az utolsó lenni.

№ 11. Figyelj a lábak irányára, amikor más emberekkel beszélsz.

Az emberek lábai segítenek abban, hogy megtudd az igazi érzelmeiket egy beszélgetésben. Ha odamész valakihez, és csak a testével fordul feléd, de a lábával nem, akkor azt jelenti, hogy nem szeret.

  • Egyébként, ha cipőjük orra más irányba néz, azt jelenti, hogy a lehető leghamarabb el akar menni.

№ 12. Más emberek gesztusainak megismétlése segít a bizalma elnyerésében.

Ismételd valakinek a gesztusait, a testtartását vagy az arckifejezését, és segíteni fog elnyerni a bizalmát. Még akkor is, ha a személy nem veszi észre, hogy benned látja magát az ismerős mozdulatok miatt. És a legtöbb ember szereti magát. A legfontosabb, hogy nem szabad túlzásba esni.

betöltés...