6 hatékony módszer a foglepedék természetes eltávolítására

A tökéletes mosolyt az egyik legvonzóbb tulajdonságnak tekintik. Sajnos számos olyan tényező károsíthatja fogaidat, mint a dohányzás, a túl sok koffein és a helytelen fogápolás. A látszólag ártatlan napi szokásaink valójában olyan problémákat okozhatnak, mint a foglepedék. Ha csökkenteni kívánod a fogorvosnál tett látogatásaid számát, összeállítottunk egy listát természetes és egyszerű módszerekről a fogászati problémáktól való megszabaduláshoz.

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna természetes radírként is felhasználható, és gyakran használják számos gyógymódban. Keverj össze egy evőkanál szódabikarbónát és egy csipet sót, mártsd a nedves fogkefédet a keverékbe, és a szokásos módon mosd meg a fogaidat.

Aloe vera és glicerin

Hatékonyabb természetes fogkrém előállításához a következőkre lesz szükséged:

– egy csésze víz
– 1/2 csésze szódabikarbóna
– egy teáskanál aloe vera gél
– 4 teáskanál növényi glicerin
– egy teáskanál citrom illóolaj

Mosd meg a fogaidat ezzel a keverékkel, és figyeld, ahogy a fogaid fehérebbek, fényesebbek és egészségesebbek lesznek percek alatt!

Narancshéj

Miután megetted a narancsot, dörzsöld be a narancshéjjal a fogaidat – ez egyszerű módja a fogzománc megtisztításának. Fehéríti a fogakat, és segít megelőzni a foltokat és leküzdi a baktériumokat. Miután néhány percig dörzsölted, egyszerűen öblítsd le vízzel.

Szezámmag

Fogj egy maroknyi szezámmagot, rágd néhány percig, majd köpd ki őket, hogy megkönnyítsd a fogak megtisztítását és óvatosan eltávolítsd a foglepedéket. Ezután száraz kefével távolítsd el a maradék magot. Ezzel a radírral eltávolíthatod a foltokat is a fogaidról.

Vitaminos fog pakolás

A C-vitamint tartalmazó gyümölcsök és zöldségek pépesítése gyors és egyszerű módja a lepedék megelőzésére szolgáló pakolás elkészítéséhez a fogak számára. Egyszerűen zúzd össze össze a paradicsomot, a szamócát és a narancsot, és tedd a fogakra a pasztát. Várj 5-6 percig, majd öblítsd le. Ez segít megölni a szájban levő baktériumokat, és felfrissíti a leheletedet.

Ecetes oldat

Ez nem a legfinomabb megoldás, de 100\%-ban természetes, és tisztítja a fogaidat anélkül, hogy kárt okozna:

– 2 evőkanál ecet
– egy evőkanál só
– 120 ml víz

Keverd össze az összetevőket, öblögess vele és ismételd néhány napig a maximális hatás érdekében.

Reméljük, hogy sikerült megtalálnod a fenti listában azt a módszert, amely megfelel számodra. Talán te is tudsz néhány természetes gyógymódot? Kérjük, oszd meg velünk kommentben!

betöltés...