Rendőrség mentette ki ezeket a veszélyeztetett lajhármakikat!

Míg az internet sokban meg könnyítette életünket, nagy hátulütője is van, főleg ha arról beszélünk amikor állatokat adunk-veszünk interneten! Sajnos ez azt jelenti, hogy így még több teremtményt fognak el, és tartanak embertelen körülmények között világszerte!

Szerencsére vannak szervezetek, mint az International Animal Rescue, akik mindent megtesznek és harcolnak ez irányzat ellen, és kiállnak a veszélyeztetett fajokért!

Amikor az indonéziai rendőrség megérkezett a férfi házához, az éppen 8 lajhármakit rakott 2 hálódobozba, szállításra várva! A rettegő állatok össze voltak görnyedve és alig volt ennivalójuk!

A rendőrség letartóztatta a férfit veszélyeztetett állatok illegális kereskedése miatt, és a lajhármakik az International Animal Rescue szervezethez kerültek ahol rehabilitáció vár rájuk! 

A lajhármakinak 5 fajtája van! Akik a állatvédőkhöz kerültek, a Javan típus; az a főemlős típus ami a világ 25 legveszélyeztetebbek közé tartozik!

A tény, hogy ez a faj veszélyeztetett, az állatkereskedőket nem igazán érdekli, így sajnos gyakran adják-veszik őket házikedvencnek!

Egy nappal korábban az IAR egy másik esettel is szembenézett a Majalengka nevezetű városba, ahol 16 felnőttet, 2 fiatalt és egy újszülöttet mentettek meg, akik amúgy internetes eladásra kerültek volna!

Sajnos az állatokat nem jó körülmények között tartották, így mire az állatmentők ki szabadították őket, az újszülött kritikus állapotba került! Szegényke meghalt mire a rehabilitációs központba értek!

A halálozási arány nagyon magas a fogvatartott lajhármakiknál! Szakértők szerint minden élő példányért 4 másik hal meg amelyik fogságba kerül, főleg az embertelen bánásmód miatt!

Szerencsére a többi 26 kimentett lajhármaki aránylag tűrhető állapotban voltak; kiszáradás és szemprobléma legtöbbjüknél!

Ami még meglepő volt, hogy mindegyiknek meg volt a foguk! A legtöbb állatkereskedő kiszedi fogukat, hogy ezáltal könnyebben kezelhetők legyenek! Emiatt azonban nagyon nehéz őket újra vissza engedni a vadonba!

Az állatvédők hiszik, hogy a rehabilitáció sikeres lesz minden egyes lajhármakinál, és hamar vissza tudnak kerülni a természetes élőhelyükre!

Míg ez a néhány kimentett példány szerencsés volt, mind az 5 faj nagy bajban van! Szakértők szerint ha továbbra is így folytatódik az állatkereskedés és nem akadályozzuk meg, az elkövetkezendő 5 éven belül a teljes kipusztulás veszélye is fennáll!

Szervezetek, mint az International Animal Rescue azon dolgozik a törvényvégrehajtásiakkal, hogy hogyan lehetne megakadályozni az internetes eladást, hiszen a lajhármaki csak egy a sok faj közül!

Sok aktivista hisz abban, hogy egy új törvény és nagyobb odafigyelés eredményt hozhat, és ezek a teremtmények fennmaradhatnak amíg nem adjuk fel!

betöltés...