2 kérdés, amelyet csak egy skizofrén vagy egy zseni tud megválaszolni

Gyakorlatilag ránézésre lehetetlen megkülönböztetni egy átlagos embert a skizofréntől. Számos pszichiátriai tesztet és módszert alkalmaznak annak megállapítására, hogy mi folyik a beteg fejében és meghatározzák, hogy szüksége van-e segítségre. Két egyszerű kérdéssel készültünk, amelyet csak egy skizofrén vagy egy rendkívüli zseni válaszolhat meg.

Fontos: A pontos eredmények elérése érdekében az érzéseidnek megfelelően válaszolj a kérdésekre. Próbálj meg összpontosítani arra, amit látsz, nem pedig amit kellene láss. Most nézd meg alaposan a képeket, és válaszolj a kérdésekre.

1. A maszk egy vagy két oldalán domború?

2. A maszk egy vagy két irányban forog?

Válaszok

1. A maszk csak az egyik oldalán domború.

2. A maszk jobbra forog.

Ki vagy te? Őrült vagy zseni?

Ha mindkét kérdésre rosszul válaszoltál, ne aggódj: teljesen egészséges ember vagy. Ha az egyik válasz nyilvánvaló volt számodra, itt az ideje, hogy szerezz egy barátot, aki pszichiáter.

Az igazság az, hogy az egészséges ember agya az önbecsapás felé hajlik. Figyelembe vesz mesterséges formákat és extra árnyékokat, miközben “javítja” a képet. Lenyeljük az illúzió horogját, függetlenül attól, hogy akarjuk-e vagy sem.

A skizofréneknek nincs ilyen képzelőerejük. Az agyuk nem tudja megállapítani az összefüggést a részletek között. A maszkot éppúgy látják, ahogy az valójában van. Számukra a maszk konkáv és egy irányban forog.

Mi a különbözteti meg a zsenit? A skizofrén és a zseni nem különbözik annyira. De mégis meg lehet különböztetni egymástól. A zsenik birtokolják mindkét típusú gondolkodás módot: mind az egészséges ember és a skizofrén gondolkodással egyaránt rendelkeznek, és képesek váltani a gondolkodás típusai között. Úgy látják az illúziót, ahogyan egy normális személy látja, de azonnal látják a csapdát is. Ha akarják, az agyuk abba hagyja a csalás észlelését.

betöltés...