Így varázsold az ősz és a tél illatait otthonodba dekoratívan

betöltés...

Az őszben rengeteg jó dolog van, köztük az aromás, fűszeres illatok is. Már biztosan beszereztél néhány finom illatú gyertyát, de elkészíthetsz magad is jó pár olyan dolgot, ami a lakást a tipikusan őszre jellemző évszakokba burkolja. Fahéj, alma, sütőtök, szegfűszeg – válaszd ki a kedvencedet és indulhat is a diy projekt!

Girland szárított narancshéjból

Ezzel a dekorációval lét legyet üthetsz egy csapásra! A girland nem csak a szemnek kedves, de sokáig árasztja finom, őszies-télies illatát. Végy néhány narancsot – citromot is használhatsz hozzá – vágd őket vékony szeletekre és egy tepsiben süsd meg. Ha kihűltek, füzérszerűen fűzd fel őket egy drótra vagy egy madzagra. Ha narancs- és citromszeletek közé tégy fahéj rudakat, babérlevelet

Pomander

Könnyen elkészíthető beltéri illatosító a pomander, ami akár az étkezőasztal dísze is lehet. Néhány darab narancsra lesz hozzá szükséged, melyeknek héjába egy kés vagy egy olló hegyével dekoratív mintákat készíthetsz. Ezután szurkálj a narancsokba szegfűszegeket és az egészet tedd egy szép tálra, köré pedig rendezz el fenyőágakat vagy más örökzöldet.

Fűszeres gyújtós

A legszerencsésebbek közé tartozol, ha számodra az ősz magában foglalja a kandallóban a fa ropogását is. Érdemes kihasználnod ezt a lehetőséget is az illatosításra! Egy kávéfilterbe tölts finom fűszereket tetszés szerint. Használhatsz szegfűszeget, fahéjat, rozmaringot, szárított alma vagy narancs szeleteket. Kösd be szorosan a megtöltött kávéfilter tetejét, majd gyújtósként használd!

Sütőtökös-vaníliás illatgyertya

Az ősz legédesebb illataival áraszthatod el a lakást, ha elkészíted ezt az illatgyertyát. Végy egy dekoratív befőttes üveget vagy régi gyertyatartót, méhviaszból, sütőtökös fűszerkeverékből és vanília illóolajból pedig készítsd el a gyertyát. Adhatsz hozzá kávészemeket vagy szegfűszeget az extra aromáért!

betöltés...