Az ázsiai gyerekek a világ legegészségesebbjei közé tartoznak, és itt van, hogy miért

Tanulmányok szerint a japán gyermekek a világ legegészségesebb gyermekei közé tartoznak. Mindannyiunknak meg kellene vizsgálnunk, hogy gyermekeik mitől ennyire egészségesek, és ezeket az ötleteket beépíteni a saját szokásainkba. Valójában sok más ázsiai országban kidolgozott kulturális norma is rendkívül hasznosnak bizonyult a gyermekek egészségi állapotának megőrzésében, gyakran olyan módon, amire nem gondoltál volna.

Az 5percblog felfedi ezeket a titkokat, hogy mindenki egészségesebb és boldogabb életet tudjon adni gyermekeinek. Ne felejtsd el megnézni a bónuszt, amely bizonyítja, hogy a gyerekek biztonságának megőrzése sokkal szórakoztatóbb lehet, mint gondolnád.

1. Nem engedik, hogy a gyerekek túl közelről olvassanak

Sok kínai iskolában olyan keresztfák vannak telepítve, amelyeket arra terveztek, hogy segítsenek a gyerekek szemét egészségesen tartani. Ha túl közelről nézik a könyveket az olvasás közben, végül megfájdulhat a szemük, a rudak pedig egészséges távolságban tartják a gyerekeket. Ezenkívül a rudak segíthetnek a gyerekeknek a jó testtartás kialakításában is.

2. Szemgyakorlatokat végeznek

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#眼保健操

mermermer🎈🎈 (@zzzmermerzzz) által megosztott bejegyzés,

A szárazföldi Kínában az általános és középiskolás diákoknak olyan szemgyakorlatokat kell végezniük, amelyek célja a vérkeringés javítása és a szemizmok ellazítása. A gyakorlatok során a szemkörnyék különböző részeit dörzsölik, és általában naponta kétszer végzik.

3. A szabadban írják a dolgozatokat

Az évek során Kínában kialakult az a gyakorlat, hogy a szabadban írják a dolgozatokat. A gyakorlat célja alapvetően a hallgatók csalásának megakadályozása, mivel távolabb lehetnek egymástól, mintha az osztályteremben lennének, de vannak más, láthatatlan egészségügyi előnyei is. Nemcsak az, hogy a hallgatók alkalmanként friss levegőn vannak és éri őket a napfény, de segít a stressz enyhítésében is.

4. Orvosi maszkot viselnek

Az emberek nagyobb valószínűséggel betegszenek meg télen a hideg miatt, amely bent tartja őket a lakásban, és így jobban ki vannak téve a baktériumoknak. Japánban gyakori, hogy a beteg vagy allergiás emberek orvosi maszkot viselnek, hogy csökkentsék a fertőzésveszélyt. A maszkok eladása növekszik a megfázások- és influenzajárványok idején.

5. Élőben közvetített tanórák

Amikor az időjárás miatt nem biztonságos iskolába menni, egyes kínai tanárok kicsit kreatívak lesznek, és egyszerűen élőben közvetítik az órákat az üres tantermekből. A gyerekek megtanulják a leckéjüket a biztonságos, kényelmes otthonukból, ami különösen akkor lehet hasznos, ha az iskolák a rossz időjárás ellenére nem zárnak be. Segít a távoli területeken élő hallgatóknak is, akik egyébként esetleg nem jutnának el az iskolába.

6. Kisebb adagokat esznek

A japán iskolai ebédprogramot az éhező gyermekek támogatására fejlesztették ki, de modern társa az évek során nem igazán változott. Ezekben általában nincs főétel, legalább nyugati értelemben. Az ételeket ehelyett közepes adagokra bontják, általában rizs, zöldség, miso, hal vagy hús. Emellett a helyben termelt élelmiszerek használatára összpontosítanak.

7. Élvezik a szabadban töltött időt

Dél-Koreában egyre fontosabbnak tekintik a szabadban végzett tevékenységeket, és egyre népszerűbbé válik a túrázás és a kempingezés. Még azok az emberek is eljárnak kempingezni, akik városi életmódhoz szoktak. Ezek a programok nagy hangsúlyt helyeznek a kikapcsolódásra és a mentális egészséggel kapcsolatos tudatosságra.

8. Gyalog közlekednek

Sok ázsiai országban az emberek óriási hangsúlyt fektetnek a sétára a járművekkel vagy tömegközlekedéssel való közlekedés helyett. Dél-Koreában egyre népszerűbbé válnak azok az eszközök, amelyek segítenek az embereknek számolni a naponta megtett lépések számát. Ezenkívül sok ázsiai országban a gyerekek buszjárat helyett gyalog járnak a helyi iskolájukba, főleg a városi területeken.

9. Az internetfüggőség ellenőrzése

Az egész világon egyre gyakrabban láthatjuk, hogy a gyerekek függővé válnak a közösségi médiától. Dél-Koreában ez nem ritkaság, de további lépéseket tettek az ország internet-függőségének leküzdésére. Különböző táborok, rehabilitációs- és kezelőközpontok működnek, amelyek célja az internetes függőséggel küzdő fiatalok segítése. A kormány még olyan törvényeket is bevezetett, amelyek megakadályozzák, hogy a 16 év alatti gyermekek éjfél után is hozzáférjenek az internethez.

10. Több felelősséget adnak a gyerekeknek

Japánban a gyermekektől elvárják, hogy egyedül végezzenek olyan tevékenységeket, amely más országok gyermekeitől nem elvárt. A gyerekektől elvárják, hogy önállóan járjanak iskolába, családi ügyeket intézzenek, valamint a takarítók helyett segítsenek kitakarítani saját osztálytermeiket. Ez segíti, hogy a gyermekek megtanuljanak függetlenné és felelősségteljesebbé válni, ami viszont segít nekik, hogy megtanulják, hogyan kell jobban vigyázni magukra.

11. Az étkezések minél egészségesebbé tétele.

Sok ázsiai ország különböző módszereket talál arra, hogy a gyerekeknek egészséges ételeket biztosítsanak. Japánban étkezés közben a zöldség a főétel, a húsra, zsírra, tejtermékre vagy cukorra kevesebb hangsúlyt fektetnek. A leves sok ázsiai étrendben a legfontosabb, és a kínaiak gyakran különféle egészséges termékeket használnak hozzá, mint például goji bogyó, citromfű és gyömbér.

Sok ázsiai országban, köztük Kínában és Japánban is, normálisnak tartják a gyermekek számára a teák fogyasztását. A tea nemcsak egészségesebb alternatívája olyan dolgoknak, mint például az üdítőitalok, hanem meglepő egészségi előnyökkel is járhat, mint például a gyermek látásának javítása.

Ismersz olyan külföldi gyermeknevelési normákat, amelyeket más országok alkalmazhatnak gyermekeink egészségének javításához? Tudasd velünk!

betöltés...