Az orvosok ‘súlyos székrekedéssel’ diagnosztizálják a tinit – 24 órával később holtan találják

A tinédzser Jack Dunn-al olyan súlyos gyomorfájdalommal rohantak a kórházba, hogy már nem tudott járni. Az orvosok különféle vizsgálatokat kezdtek elvégezni a 17 éves fiún, hogy megtalálják az okot.

Az orvosok egyszerűen csak súlyos székrekedéssel diagnosztizálták a walesi Porth-ból származó fiút. Némi hashajtót kapott, és haza küldték anélkül, hogy rájöttek volna, hogy Jack valójában valami sokkal komolyabb dologtól szenved.

Mindössze 24 órával a kórházból való hazabocsátása után Jack-et holtan találta az édesapja az ágyában.

Szülei szerint az orvosok megvizsgálták a hasát, hogy kizárják a vakbélgyulladást.

„A sürgősségire vittük, és teljes mértékben bíztunk az orvosokban, hogy elmondják nekünk, mi a baj vele. Alig tudott járni, olyan fájdalmai voltak. Elvégeztek rajta egy hólyag vizsgálatot, de ez nem igazán mutatott semmit. Az orvos szerint zavart volt, és azt hitték, hogy Jack csak súlyos székrekedéstől szenved” – mondta Jack apja, a The Sun brit újságnak.

Sajnos az orvosok a kórházban nem tudták időben megtalálni Jack egészségügyi problémáját. Kiderült, hogy Jacknek ketoacidózisa volt a zsírsavak lebomlása és a ketonok megjelenése által, amely általában az ellenőrizetlen 1. típusú cukorbetegségben szenvedőknél fordul elő.

“Amikor Jack nehezen kapott levegőt, az orvos azt gondolta, hogy valószínűleg szorongás, mert Jack aggódott a kórházban tartózkodása miatt” – mondta Jack édesapja, Kieron. “De azért küzdött a légzéssel, mert a ketoacidózis miatt a szervei elzáródtak.”

Hozzátette: „Életem legrosszabb pillanata volt, amikor a fiamat holtan találtam az ágyában. Úgy gondolom, hogy Jack még ma is élne, ha még néhány egyszerű tesztet elvégeztek volna.”

Jack családja szerint a halálát valószínűleg meg lehetett volna akadályozni, ha az orvosok elvégeztek volna egy glükóz tesztet.

Ha a ketoacidózist időben észlelik, akkor a betegséget megfelelő gyógyszerrel és inzulinnal lehet kezelni.

A betegség további tünetei: fáradtság, zavart állapot, szokatlan szomjúság, gyorsabb légzés és a szokásosnál gyakoribb vizelési inger.

Kérjük, oszd meg ezt a történetet a barátaiddal és a családoddal, hogy felhívd a figyelmet a ketoacidózisra, és segíts megelőzni, hogy ez a dolog másokkal is megtörténjen.

betöltés...