22 menő dolog, ami csak Oroszországban lehetséges

22 menő dolog, ami csak Oroszországban lehetséges

A legendák azt mondják, hogy az orosz hó vastag rétege alatt olyan rideg emberek élnek, akik soha nem mosolyognak, medvékkel barátkoznak, és nehéz szőrme kabátokat viselnek. Nos, a legendák soha nem igazak, bár érdekesek lehetnek. A valóság ezeken a hideg területeken sokkal érdekesebb, és magában foglalja a jég lyukakban való fürdést, hóember készítést az autópályákon, és a haditengerészetbe vonulást a macskáddal, miközben uborka-ízű Sprite-ot iszol! Szeretnéd megnézni?

Meghívunk egy csodálatos utazásra Oroszország körül. Ülj le és élvezd!

1. Fürdés egy jég lyukban

Ez a szokás „őrültnek” tűnhet a külföldieknek, de Oroszországban teljesen normális januárban egy jég lyukba merülni. Ez nem kötelező, de sokan igazán élvezik. Úgy vélik, hogy ez segít megtisztítani a testet és a szellemet, és enyhíti a bűnöket.

2. Az oroszországi macskák mehetnek a haditengerészetbe.

3. Vörös kaviár, kedvenc élvezet

A vörös kaviár az orosz újév során általánosan fogyasztott étel.

4. Hideg van!

Télen Oroszország egyes régióiban a hőmérséklet -30° C-ra csökkenhet, de ez nem jelenti azt, hogy az emberek elrejtőznek a házaikban, és várnak tavaszig. Ehelyett úgy tűnik, hogy szórakoznak az alacsony hőmérsékleten.

5. Oroszország az elképesztő természet földje.

A Bajkál-tó egy ősi, hatalmas tó Szibériában, Oroszország büszkesége. Ez a legmélyebb és legtisztább tó a Földön! A tó hossza 600 km (373 mérföld), télen pedig a tetején lévő jég vastagsága elérheti a 2 métert (6,5 láb). Mivel a víz olyan tiszta, keresztül láthatsz a jégen.

6. Az oroszok bármit művészetté tudnak alakítani.

7. – “Ez a Szovjetunió?“
– “Nem, ez Patrick.“

8. Télen Oroszországban a reggel nem kávéval kezdődik.

9. A hó nagyszerű szórakoztató forrás. Még hóembert is készíthetsz, miközben egy autóbaleset után a rendőrségre vársz.

10. Egy jégbarlang Kamcsatkán

11. Kljucsevszkaja Szopka a világ egyik legaktívabb vulkánja, Kamcsatka, Oroszország.

12. Sarki fény a Murmanszk régióban éjszaka

13. A tél egy igazi maximalista

14. Több hónapnyi hideg idő után jön a rovarok szezonja!

15. Az építészet Oroszországban le fog nyűgözni.

Metróállomások Moszkvában

16. Vasfa, az Orosz Mezőgazdasági Minisztérium

17. Brooklyn-híd? Inkább a Vlagyivosztok-híd!

Vlagyivosztok város fő szimbólumának megnyitása az „Aranyszarv” néven ismert öböl híd.

18. Ostankino Távközlési Központ Moszkvában

19. Trollkodás stílusosan? Megvan.

A 18. században Svédország volt Oroszország legnagyobb ellensége. Szentpéterváron megtalálható a Bronz Lovas, I. Péter orosz cár emlékműve, Stockholmban pedig XII. Károly szobra. Abban az időben ők voltak Oroszország és Svédország királyai. A legenda szerint mindkét szobor egymásra mutat, hogy megmutassák a rivalizálásukat.

20. A Mir bányától a környező város miniatűrnek néz ki.

A Mir bánya egy nyílt gödör gyémántbánya, amely Oroszországban, Mirny városában található. A bánya 525 méter mély (a világon a 4.) és 1200 méter átmérőjű.

Embed from Getty Images

21. Várakozás a tavaszra: Maszlenyica

A maszlenyica egy tél végi szláv ünnepség. A maszlenyicát március első hetében ünneplik 7 napig! Az emberek rengeteg palacsintát sütnek, melyek kerekek, sárgák és melegek, mint a nap, lovagolnak, és hagyományos vagy pogány jelmezekben járnak. Az ünnep végén, vasárnap az emberek búcsút mondanak a maszlenyicának a tél töltött figurájának elégetésével.

22. Oroszországban van uborka ízű Sprite.

Jártál már valaha Oroszországban? Mi nyűgözött le téged leginkább ebben az országban? Vagy talán most tervezed először meglátogatni Oroszországot? Mit szeretnél látni és kipróbálni? Oszd meg velünk a gondolataidat kommentben!

betöltés...