5 dolog, amit tudnod kell, ha párod Ápolónő

Ápolót választani párodnak, bizony nagy kihívás. Természetesen vannak előnyei és hátrányai.

Párat elhoztam nektek

1. Te lehetsz a ” főnök” otthon.

Napjainak minden perce döntéshozatal, emellett aktív, összpontosító, türelmes, szerteágazó figyelem. Amely egy pillanatra sem lankadhat, mert az akár egy emberi életbe is kerülhet!

Emellett tudnia kell, adott pillanatban mit éreznek/gondolnak/tesznek betegei, mi bántja esetleg, és Ő mit tud tenni azért, hogy neki könnyebb legyen.

Épp ezért, mikor hazaér, neki aztán teljesen mindegy minden. Általában a jóleső bambulás az, amely kikapcsolja. Rád bízza mi legyen a vacsora, mit nézzetek a tévében – nyugodtan nézhetsz meccset, autóversenyt – és nem érdekli az sem: mi történt a szomszéd tehenével.

Esetenként azt érzed, totál érdektelen, de ez nem így van. Csupán ki akarja üríteni fejét, és semmi kedve újabb döntéseket hoznia, meghallgatni milyen csúcsmobilt vett Józsi kollégád akciósan, s vitatkozni meg aztán végképp nem..

2. El kell felejtened a naptárt, mert ezután nem létezik.

Ugyanis az ő napjai tervezhetetlenek. Röviden ennyi.

Nincs hétvége, nincs ünnepnap, nincsenek éjszakák és nincsenek nappalok az ő életében. Olyan egybefüggő folyammá zsugorodnak a mindennapok. Egy matematikus professzor is nehezen fedezne fel bármilyen logikát, ésszerűséget, mintát, illetve rendszert az ápolók életében.

Ha netalán sikerül összeegyeztetni egy pár nap együtt töltendő szabadidőt, tudnod kell: Oda mehettek ugyan, ahova akartok, csak ezt neki előre jelezni kell neki, és bizony meglehet, hogy az utolsó bőrönd bepakolásakor érkezik a telefon: nem mentek sehova, mert berendelték egy laza éjszakára.

Előnyei között viszont szerepel, hogy nem kell aggódnod, ha elfelejted a névnapját, születésnapját, házassági évfordulótokat, mert nagy a valószínűsége, hogy ő is elfelejti, nemes egyszerűséggel azért, mert esetenként az is gondot okoz számára, hogy kitalálja egyáltalán hétfő van, vagy szerda.

Előnye továbbá az is, hogy Ő bármely napon – értsd bármelyik! – képes ünnepi ruhába öltözni, akár december 16.-án is, mikor mindenki fejvesztve rohan beszerezni az ajándékokat, ő már készen áll, és pillanatok alatt karácsonyi hangulatba varázsol téged is.

3. Tudni fogja, mikor vagy valóban beteg.

Az empátia, a segíteni akarás veleszületett tulajdonság, így biztos lehetsz abban, jó kezekben vagy, ha beteg leszel.

Azonban azt is tudnod kell –  ez meglehet rosszul érint majd –  Ő nem fog aggódva ülni melletted a riasztó 37 C lázadnál, kaparó torokfájásodnál és nem borogatja meggyötört testedet sem lelkesen, ha kint a konyhában hallja, hogy nevetve beszélgetsz a haverokkal és épp akkor elviselhetetlen a köhögésed, mikor ő belép.

Magyarul: Nála nem tudod megjátszani, hogy életveszélyben vagy a épp érkező nátha idején.

Ha ezt akarod, akkor minimum egy anginával, vagy egy gyomorperforációval egyenértékű fájdalmat kell produkálnod, hogy figyelmét aktívan felkeltsd.

De megnyugtatlak: ekkor számíthatsz rá!

4. Hódolhatsz egyedi, különleges dolgoknak mellette.

Hatalmas előny szerintem. 🙂 Nincs olyan dolog ugyanis, amivel undort válthatsz ki belőle.

Tökéletes társad lehet akkor, ha a te titkos szenvedélyed a kertben felpukkadt varangyos béka, esetleg az egércsapda által elpusztult kis szürke rágcsáló boncolgatása szabadidődben, hiszen nem kell aggódnod, hogy sikítva, és undorodva rohan el.

Ellenkezőleg, lelkesen magyaráz, és rengeteget tanulhatsz tőle!

5. Mellette önmagad lehetsz.

Nem kell azon aggódnod, minden nap frissen borotváltan várd haza, és megérti azt is, ha épp nem volt időd vasalt inget venned tiszteletére,  mert Ő is általában fájó derékkal, bedagadt visszerekkel, elkenődött sminkkel, gyűrötten, megviselt és kifáradt arccal tér haza hozzád.

Ahogy nem kell görcsösen, izzasztóan ücsörögni a kapcsolat elején sem a mosdóban a wc.-én, hogy visszafojtsd a szelet az épp elkapott calici járvány idején, ahogy az is hidegen hagyja, ha akkor jön rád a hányinger, mikor éppen jóízűen vacsorázna melletted…

Ez már fel sem tűnik neki, ennél Ő sokkal edzettebb… 🙂

betöltés...